Filip će morati da sačeka novu priliku, ništa od vize za Rio

68 pregleda 2 komentar(a)
Filip Radović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Filip Radović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 12.03.2016. 13:55h

Iako je, potajno, nada tinjala, vijesti, nažalost, nijesu pozitivne - najbolji crnogorski paraolimpijac, stonoteniser Filip Radović odlukom Bipartitne komisije Svjetske stonoteniske federacije nije dobio šansu da nastupi na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Kako je saopšteno iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, dva mjesta (vajld karte) u klasi 10 pripala su Holanđaninu Basu Hergelinku i Mohamedu Bakaru iz Malezije.

"Ne mogu da ne kažem da sam, kao i svi u Paraolimpijskom komitetu Crne Gore, potajno očekivao da Radović dobije poziv za Rio de Žaneiro, vođen njegovim nevjerovatnim rezultatima u proteklih godinu. I ovu odluku prihvatamo sportski i otvaramo projekat Paraolimpijske igre Tokio 2020, gdje sam siguran da će Radović biti kandidat za najveće rezultatske domete", kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić agenciji MINA.

Filip je u 2015. godini zvanično proglašen za najboljeg crnogorskog paraolimpijca, a bio je i najbolji sportista rodnog Cetinja.

Prošlu godinu je krunisao bronzanom medaljom na seniorskom Evropskom prvenstvu u danskom Vejleu, što je prva medalja sa velikog takmičenja u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Bonus video: