Ragbisti Podgorice savladali ekipu iz Engleske

Ovaj dan će biti upisan zlatnim slovima u istoriju najmlađeg crnogorskog ragbi kluba, kao prva pobjeda protiv neke ekipe iz Engleske
142 pregleda 3 komentar(a)
ragbi klub Podgorica
ragbi klub Podgorica
Ažurirano: 11.03.2016. 20:54h

Ragbi klub Podgorica savladao je ragbi klub Norwich iz Engleske (57:26) u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Crvene Stijene u Tološima.

Iako su protiv sebe imali ekipu iz kolijevke ragbija, sa dugom tradicijom, ekipa Podgorice na čelu sa irskim trenerom Maryjem Lustianom nijednog trenutka nije pomišljala na predaju.

Visoka pobjeda i veliki broj poena govori da su obije ekipe igrale otvoreno i pažnju posvećivale napadu.

Pobjeda je pokazatelj koliko je ragbi u Crnoj Gori napredovao. I trener Lustiano koji je ujedno i selektor reprezentacije Crne Gore imao je šta da vidi i da bude zadovoljan izdanjem svojih momaka.

Ragbi klubu Podgorica potpomogli su Mijušković Boris, Vuletić Nikola, Stanković Duško, Stojanovski Nemanja i Čvorović Dimitrije iz ragbi kluba Nikšić i Vučićević Dušan iz ragbi kluba Mornar iz Bara.

Ovaj dan će biti upisan zlatnim slovima u istoriju najmlađeg crnogorskog ragbi kluba, kao prva pobjeda protiv neke ekipe iz Engleske.

Eseje za Podgoricu su postigli: Mitar Bošković,Milorad Marković, Budimir Andrić, Boško Đikanović, Dimitrije Čvorovic po jedan esej, dok su po dva eseja dali kapiten ekipe Goran Vujovic i Marko Andrić.

Po jedno pretvaranje su imali Mitar Bošković, Danilo Đalović, dok je Marko Andrić imao 4 pretvaranja.

Igrači utakmice su bili Aleksandar Milisavljević iz RK Podgorica i Joe Nicklesone iz Norwicha.

Bonus video: