Podgorička policija rasvijetlila dva razbojništva počinjena na istoj benzinskoj pumpi

"Razbojništvo počinjeno 14. februara 2016. godine oko 21,30 časova, koje je rasvijetljeno juče, su, kako se sumnja, izvršili B.U. (21), S.G. (18) i M.I. (17) iz Podgorice, na način što su maskirani, uz prijetnju nožem, pištoljem i metalnom šipkom, od radnika N.S. otuđili pazar u iznosu od 3.917 eura", navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.03.2016. 14:12h

Podgorička policija u prethodnih nekoliko dana rasvijetlila je dva razbojništva počinjena u istom objektu benzinske pumpe ,,IK Real 2” u Podgorici u februaru i martu ove godine i zbog sumnje da su izvršili ovo krivično djelo uhapsila i procesuirala ukupno četiri osobe, od kojih su dvije osumnjičene da su počinile oba krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

"Razbojništvo počinjeno 14. februara 2016. godine oko 21,30 časova, koje je rasvijetljeno juče, su, kako se sumnja, izvršili B.U. (21), S.G. (18) i M.I. (17) iz Podgorice, na način što su maskirani, uz prijetnju nožem, pištoljem i metalnom šipkom, od radnika N.S. otuđili pazar u iznosu od 3.917 eura", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije je soapšteno da su službenici CB Podgorica odmah po prijavi događaja obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i preduzeli mjere radnje koje su rezultirale identifikovanjem ove tri osobe i hapšenjem jednog od njih, B.U, budući da se S.G. i M.I. već nalaze u ZIKS-u jer su 06. marta uhapšeni zbog sumnje da su istog dana sa još jednim licem, M.M, počinili razbojništvo na istoj benzinskoj pumpi.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo razbojništvo, je naložio da mu se B.U, S.G. i M.I. uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, privedu na dalju nadležnost.

"Podsjećamo da su službenici CB Podgorica prije par dana, tačnije 06. marta 2016. godine, rasvijetlili krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno istog dana u navedenom objektu benzinske pumpe ,,IK Real 2” u Podgorici. Policijski službenici su tom prilikom lišili sloode i državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv pomenutih S.G. (18) i M.I. (17), kao i M.M. (20) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo. Sumnja se da su ova tri lica, maskirani i uz prijetnju nožem i bejzbol palicom, od radnika M.I otuđili dio pazara u iznosu od oko 190 eura. Lišeni su slobode nakon desetak minuta a otuđeni novac je pronađen i vraćen vlasniku.Prilikom izvršenja razbojništva počinjenog 14. februara radnik N.S. je zadobio povrede – rasjekotinu u predjelu glave i frakturu šake koje su kvalifikovane kao teška tjelesna povreda, dok su M.I. u razbojništvu počinjenom 06. marta nanijete lakše tjelesne povrede. Ovim licima je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: