Porodilja u bolnici, sumnjiče je za ubistvo

Policija je na više mjesta, bezuspješno pretraživala korita Ibarčanske rijeke i Ibra, tražeći bebu koju je majka navodno bacila
70 pregleda 27 komentar(a)
Policija (Novine), Foto: Liverpoolecho
Policija (Novine), Foto: Liverpoolecho
Ažurirano: 10.03.2016. 06:38h

Rožajska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv studentkinje S.B. (24) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju.

Ona je saslušana u Osnovnom tužilaštvu, nakon čega joj je određen pritvor do 72 sata.

Usljed zdravstvenih komplikacija, mlada Rožajka je, u pratnji policije, prebačena u beransku Bolnicu, gdje je i hospitalizovana.

Rješenje o pritvoru donio je tužilac Armin Selmanović. “Osnovno državno tužilaštvo formiralo je spise predmeta i saslušalo lice S. B. na sve okolnosti prijavljenog događaja. Nakon saslušanja dežurni tužilac je donio rješenje o zadržavanju i rješenje o određivanju zdravstvenog pregleda osumnjičene“, saopšteno je iz tužilaštva.

Studentkinja se porodila 5. marta, a potom je, prema priznanju, navodno mrtvorođeno dijete umotala u bijelo ćebe i bacila u Ibarčansku rijeku.

Policija je i juče, na više mjesta, bezuspješno pretraživala korita Ibarčanske rijeke i Ibra.

Zbog različitih izjava koje je, kako tvrde izvori iz policije, porodilja dala, pretraživan je i teren u blizini porodične kuće, u kojoj se prodila.

“Vijestima” je rečeno da je istražitelje u pronalasku eventualnih tragova omeo snijeg koji je pao u ponedjeljak.

S. B. je istražiteljima juče ponovila da se porodila u subotu, u svojoj sobi.

“Dan ranije, 4. marta, bila je na pregledu kod beranskog ginekologa, koji je vodio trudnoću. Pregledom je utvrđeno da je sa bebom sve u redu i da će porođaj krenuti u naredna tri dana. Kako S. B. tvrdi, porođaj je počeo istog dana u 23 sata uveče, a završen u 4.30 ujutro. Ona u međuvremenu nije tražila pomoć ljekara“, rekao je izvor “Vijesti“.

Istražitelji su u utorak uzeli izjavu od majke porodilje, prikupili medicinsku dokumentaciju i satima bezuspješno pretraživali korita nabujalih rijeka.

“Tek nakon što tijelo novorođenčeta bude pronađeno i bude poslato na obdukciju, znaćemo da li je riječ o čedomorstvu, ili je beba zaista mrtvorođena, pa je odlučila da cijeli slučaj prikrije, kako bi se sačuvala od 'sramote', s obzirom na to da nije udata“, kazao je prije dva dana izvor iz policije.

Osumnjičena navela dva mjesta sa kojih je bacila novorođenče

U rožajskoj policiji juče je izjavu dao i muškarac za kojeg se sumnja da je bio u vezi sa S. B.

Prema saznanjima “Vijesti”, oženjeni muškarac negirao je da je otac djeteta, ali je priznao da je komunicirao putem telefona sa studentkinjom.

Mlada Rožajka je tokom prethodna dva dana saslušana više puta i davala je različite izjave.

“Prvo je tvrdila da je majka znala za njenu trudnoću, a potom da je to krila od svih, te da je česte odlaske ljekaru pravdala izvjesnim zdravstvenim problemima. U izjavama je navela i dvije različite lokacije sa kojih je bebu bacila u rijeku“, rekao je “Vijestima“ izvor iz istrage.

Tvrdnju S. B. da niko iz njene okoline nije znao da je trudna demantuju fotografije objavljene na njenom Fejsbuk profilu, na kojima se jasno vidi da je drugom stanju.

Bonus video: