"Sad ste se sjetili da je BMW ukraden"

“Ovo je skandal. Šta radi MUP, gdje je odgovornost CB-a”...
211 pregleda 57 komentar(a)
BMW, oduzeti BMW, Foto: Privatna arhiva
BMW, oduzeti BMW, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2016. 14:48h

Budvanin Savo Krivokapić kazao je da zahvaljujući nesavjesnom radu službenika MUP-a i Uprave policije preživljava pravu dramu nakon što je utvrđeno da njegov doskorašnji automobil ukraden.

Međunarodni policijski inspektori na graničnom prelazu Debeli brijeg zaplijenili su luksuzni džip BMW X5, koji je Krivokapić prethodno prodao albanskom državljaninu.

Budvanin je rekao da je automobil prije pet godina kupio sinu od jednog Tivćanina, da ga je redovno registrovao, njime prelazio brojne granice i da nikada do sada nije bilo problema...

Osnovni državni tužilac u Herceg Novom pokrenuo je postupak protiv njegovog sina Nikole na koga se džip vodio prije prodaje, jer je utvrđeno da je riječ o vozilu koje je bilo na Interpolovoj potjernici. Piše da je vozilo prije šest godina ukradeno u Italiji i da je bilo u vlasništvu jedne tamošnje banke.

“Automobil sam kupio prije pet godina od Tivćanina za 22.000 eura. Trampili smo se, dao sam naš 'mercedes' i doplatio. Kupio sam ga sinu, tada sam mogao, danas ne bih imao novca. Automobil je bio na tivatskim registracijama. Imao je uredne papire. Preveli smo ga na ime moga sina i registrovali u Budvi, platili sve dažbine, od prenosa do poreza. Svih prethodnih godina smo ga registrovali, putovali svuda - u Albaniju, Bosnu, Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju... i nigdje nismo imali problema. Problemi su nastali tek kad smo ga prodali prije tri mjeseca. Kupac je tada krenuo u Hrvatsku i na Debelom brijegu zaustavili su ga inostrani inspektori i oduzeli automobil”, rekao je Krivokapić.

Kaže da sada ne zna šta da radi, jer albanski državaljnin traži novac nazad.

Sa druge strane, rekao je, čovjek koji je njemu prodao BMW, neće ni da čuje za taj problem...

“Ovo je skandal. Šta radi MUP, gdje je tu odgovornost centara bezbjednosti. Nije mi jasno šta rade kriminalističke policijske službe, ćija je dužnost bila da provjere skupocjene automobile koje se uvoze u državu. Ovako me dovode u sukob sa ljudima - prvo ću imati sukob sa čovjekom od koga sam kupio automobil, pa sa čovjekom kome sam ga prodao. Pod stalnim pritiskom sam da vratim novac. Da imam, vratio bih. Da li je policiji interes da sukobljava ljude ili da rješava probleme. Ko je odgovoran za ovu situciju, kome mi da se obratimo. Da li je moguće da Crna Gora želi da ulazi u EU, a građani voze ukradene automobile”, pita Krivokapić.

On je kazao da su mu u hercegnovskoj policiji rekli da nije u pitanju greška, jer su došle do potvrde iz Forenzičkog centra.

“Džip je bio službeno vozilo jedne banke u Italiji i tamo je ukraden. Kako sada znaju da je ukraden, a nijesu znali onda kada sam ga kupio i registrovao. Ponavljam, kome sada da se obratimo. Kupili smo registrovano vozilo sa tivatskim registarskim oznakama, platili prenos... Izgleda da se državi isplati samo da uzmu pare, a odakle je vozilo, kako je ušlo u državu, to nikoga ne zanima. Neko mora riješiti ovaj problem”, konstatovao je Krivokapić.

Bonus video: