Nalaz sudskih vještaka: Perović je znao šta radi dok je davio Draganu

U nalazu piše da Perović nije ispoljavao znakove težih duševnih poremećaja: „U osnovi radi se o karakterološkim promjenama emocionalno nestabilnog poremećaja ličnosti”, kaže se u nalazu vještaka
411 pregleda 4 komentar(a)
Jugoslav Perović, Foto: Jadranka Ćetković
Jugoslav Perović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.03.2016. 09:08h

U trenutku ubistva Pljevljakinje Dragane Pajović (29), Nikšićanin Jugoslav Perović bio je sposoban da shvati značaj djela i upravlja postupcima.

To je juče pročitano u nalazu komisije vještaka medicinske struke, u nastavku suđenja Peroviću zbog ubistva Pajovićeve.

U nalazu piše da Perović nije ispoljavao znakove težih duševnih poremećaja: „U osnovi radi se o karakterološkim promjenama emocionalno nestabilnog poremećaja ličnosti”, kaže se u nalazu vještaka.

Objašnjava se da okrivljeni pri pregledu nije pokaziovao simptome psihotičnosti, zbog čega smatraju da nije potrebno njegovo posmatranje.

Svjedok Slavko Ostojić iz Pljevalja, u čijem je lokalu pokojnica radila, ispričao je da je Jugoslav posljednjih sedam dana svakodnevno dolazio u lokal i da je vrlo često Draganu pozivao telefonom, nakon čega bi ona bila uznemirena i nervozna.

On je dodao da je to bilo psihičko maltretiranje.

„Kada sam joj jednom rekao - pa što se javljaš ako te taj neko maltretira, odgovorila je da mora da ne bi njena porodica poslije imala problem od njega“, ispričao je Ostojić.

Rekao je da je Dragana bila mirna, tiha i radna djevojka.

Perović je priznao da je udavio djevojku, ali da to nije uradio na način predstavljen optužnicom i da je djelo počinio u afektu i alkoholisanom stanju. Tvrdio je da ga je Dragana nakon svađe ogrebala noktima po obrazu, nakon čega je imao pomračenje uma.

Bonus video: