Rožaje: Mrtvu bebu bacila u nabujalu rijeku?

“Prilikom pregleda, ljekari su utvrdili da se nedavno porodila i pitali je gdje je beba. Ona ispričala da je dijete mrtvorođeno i da ga je sa Ibarčanskog mosta, umotano u bijelo ćebe, bacila u Ibarčansku rijeku. Nakon što su nas iz bolnice obavjestili o tome, pokrenuli smo istragu“, rečeno je “Vijestima” u policiji
192 pregleda 60 komentar(a)
Korito rijeke Ibar, Foto: Kozlak
Korito rijeke Ibar, Foto: Kozlak
Ažurirano: 09.03.2016. 06:24h

Policija i vatrogasci pretraživali su juče korita Ibarčanske rijeke i Ibra, zbog sumnje da je Rožajka u vodu bacila svoje novorođenče.

Iz policije je “Vijestima” saopšteno da je pokrenuta istraga i obaviješteno Osnovno tužilaštvo u Rožaju, ali da će tek nakon što nađu dijete znati da li je riječ o čedomorstvu, ili je dijete rođeno mrtvo, kako tvrdi majka.

Studentkinja se, prema izjavi koju je dala u policiji, porodila 5. marta u 4.30, u rodnoj kući u jednom rožajskom naselju.

Zdravstveno stanje porodilje se juče pogoršalo, pa se javila u beransku bolnicu.

“Prilikom pregleda, ljekari su utvrdili da se nedavno porodila i pitali je gdje je beba. Ona ispričala da je dijete mrtvorođeno i da ga je sa Ibarčanskog mosta, umotano u bijelo ćebe, bacila u Ibarčansku rijeku. Nakon što su nas iz bolnice obavjestili o tome, pokrenuli smo istragu“, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Oni su juče uzeli izjave od porodilje i njene majke, prikupili medicinsku dokumentaciju i satima bezuspješno pretraživali korita nabujalih rijeka.

“Tek nakon što tijelo novorođenčeta bude pronađeno i bude poslato na obdukciju, znaćemo da li je riječ o čedomorstvu, ili je beba zaista mrtvorođena, pa je odlučila da cijeli slučaj prikrije, kako bi se sačuvala od 'sramote', s obzirom na to da nije udata“, kazao je izvor iz policije.

Na osnovu medicinske dokumentacije, trudnoću mlade Rožajke pratio je ginegolog iz Berana, kod kojeg se trudnica posljednji put javila dan prije porođaja.

Tada je pregledom, navodno, utvrđeno da je sa bebom sve u redu i da bi porođaj trebalo da se dogodi u narednih nekoliko dana.

Obavljen uviđaj i u sobi u kojoj se porodila, naloženo vještačenje

Dežurni tužilac Armin Selmanović kazao je “Vijestima“ da je sa ekipom za uviđaj Odjeljenja bezbjednosti Rožaje izvršio uviđaj u sobi u kojoj Rožajka tvrdi da se porodila.

On je rekao da je uviđaj obavljen i na mjestu sa kojeg je, navodno, bacila bebu u rijeku.

“Naložili smo da se urade određena vještačenja, kako bi se utvrdilo da li postoji osnovana sumnja da je u radnjama S. B. počinjeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti“, rekao je Selmanović.

Bonus video: