Ragbisti Arsenala za vikend na turniru u Italiji

Turnir je u olimpijskoj verziji ragbija 7, a domaćin je klub Lagaria koji je prošle godine bio gost u Tivtu
0 komentar(a)
Ragbi klub Arsenal, Foto: Ragbi klub Arsenal
Ragbi klub Arsenal, Foto: Ragbi klub Arsenal
Ažurirano: 08.03.2016. 16:06h

Ragbi klub Arsenal Porto Montenegro učestvovaće u subotu 12. marta na međunarodnom turniru u italijanskom gradu Rovereto. Turnir je u olimpijskoj verziji ragbija 7, a domaćin je klub Lagaria koji je prošle godine bio gost u Tivtu.

"Uz podršku našeg generalnog sponzora Porto Montenegra, kao i Opštine Tivat, štamparije Dphoto i firme Monterest, imamo mogućnost da po prvi put učestvujemo na nekom inostranom turniru sedmice i pokušamo da na najbolji način predstavimo crnogorski ragbi. Nakon toga planirano je odigravanje više međunarodnih utakmica u Tivtu, kako bi se pripremili za domaće prvenstvo od naredne sezone", kazao je predsjednik kluba Igor Adžaip.

Ragbi je bio na olimpijskim igrama od 1900. do 1926. godine, a veliki povratak u verziji ragbija 7 počeće od ovogodišnjih olimpijskih igara u Rio de Ženeiru.

U ragbiju 7, na terenu se nalazi po sedam igrača a poluvrijeme treje sedam minuta. To je skraćena varijanta ragbija kako bi tokom dana ekipa mogla odigrati više utakmice.

Ona je izabrana za olimpijsku verziju kako bi se mogla uklopiti u trajanje olimpijskih igara od 15 dana. U punoj verziji ragbija važi pravilo od najmanje dva dana pauze između utakmica zbog čega svjetsko prvenstvo u ragbiju traje 45 dana. Ova verzija nije se mogla uklopiti u sadašnjih 15 dana olimpijskih igara.

Postoji i Evropski kup nacija u ragbiju 7, na kojem već dvije godine učestvuje i reprezentacija Crne Gore.

Bonus video: