Za bombaški napad na policajca 19 mjeseci zatvora

"Vukadinović je kazao da je on jedna od dvije osobe koje su se vidjele na snimku koji je proveden kao dokaz tokom postupka. Optuženom je produžen pritvor, jer je i ranije osuđivan, a i protiv njega se vode još dva postupka pred Tužilaštvom", rekao je sudija na izricanju presude
215 pregleda 8 komentar(a)
presuda CG (Novina)
presuda CG (Novina)
Ažurirano: 08.03.2016. 09:14h

Podgoričanin Janko Vukadinović osuđen je na godinu i sedam mjeseci zatvora, zbog bombaškog napada ispred stana šefa barske policije Miloša Radulovića.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Rada Ćetkovića.

"Vukadinović je kazao da je on jedna od dvije osobe koje su se vidjele na snimku koji je proveden kao dokaz tokom postupka. Optuženom je produžen pritvor, jer je i ranije osuđivan, a i protiv njega se vode još dva postupka pred Tužilaštvom", rekao je sudija na izricanju presude.

On mu je kao olakšavajuću okolnost cijenio to što je priznao da je aktivirao bombu, a otežavajuća je bila ranija osuđivanost.

Na teret mu se stavljaju krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja. Vukadinović, u toku suđenja, nije htio da kaže ko mu je bio pomagač, ni da otkrije motiv bombaškog napada.

Tužilaštvo mu je, prije suđenja, nudilo sporazumno priznanje krivice, odnosno da robija dvije godine i sedam mjeseci.

Vukadinović je odbio ponudu tužilaštva.

Napad eksplozivom na imovinu šefa barske policije dogodio se u decembru 2013. godine.