Deset medalja na dva turnira za TK Budućnost

Na turniru u Zrenjaninu učestvovao i Tekvondo klub "Koryo", sa tri takmičara koji su osvojili tri medalje
206 pregleda 0 komentar(a)
Tekvondo klub Budućnost, Foto: Tekvondo klub Budućnost
Tekvondo klub Budućnost, Foto: Tekvondo klub Budućnost
Ažurirano: 08.03.2016. 09:59h

Tekvondo klub Buducnost je za vikend bio učesnik na dva međunarodna turnira.

U subotu, 5. marta, održan je "VI Zrenjanin open", na kojem je učestvovalo oko 450 boraca iz Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Bugarske, Srbije, Albanije, Makedonije i Crne Gore.

Podgorički klub je u Zrenjaninu učestvovao sa sedam takmičara i osvojio šest medalja. Zlatom su se okitili pionir Aleksa Senić i seniorka Mirjana Rašovic, srebra su osvojili pionir Vasilije Nestorović i senior Marko Uksanović, dok su bronze pripale seniorima Danilu Spasojeviću i Lazaru Rasoviću.

Na ovom turnitu učestvovao je i Tekvondo klub "Koryo"iz Podgorice, sa tri takmičara koji su osvojili tri medalje. Igor Janjević u kategoriji seniora osvojio je zlatnu medalju kao i Slađana Pajović u kategoriji juniorki dok je Vilhem Junčaj izgubio u finalu od Slovenca i osvojio bronzanu medalju.

Paklen vikend nastavljen je u nedljelju, kada je održan "XII Omega Kup".

Turnir je okupio oko 500 takmičara iz 10 zemalja regiona.

Oslabljeni prvim turnirom, takmičari Tekvondo kluba Budućnost osvojili su nešto manje medalja. Vasilije Nestorović je ovog puta bio zlatni, Senić srebrni a Rašovićeva i Drakulović bronzani.

"Bilo je ovo veliko iskustvo za nas. Pojedini takmičari su imali vatreno krstenje jer su iz juniorske konkurencije prešli u opasnu seniorsku konkurenciju. Sve u svemu smo zadovoljni i nastavljamo punim tempom. Pred nama je državno prvenstvo i tehnička organizacija turnira. Nakon toga nas očekuje jos nekoliko međunarodnih turnira pred Evropsko prvenstvo", kazali su iz stručnog štaba TK Budućnost.

Bonus video: