Počeli i napadi zbog šankova?

Predsjednik te MZ Slobodan Bobo Mitrović pozvao je gradonačelnika Srđu Popovića da zaštiti imovinu sugrađana koji se godinama bore za uvođenje reda u gradskom jezgru
8 komentar(a)
Darinka Ljubiša, Foto: Printscreen
Darinka Ljubiša, Foto: Printscreen
Ažurirano: 08.03.2016. 07:57h

Sekretarki Mjesne zajednice Stari grad u Budvi Darinki Ljubiša, isječene su dvije gume na privatnom vozilu, a njene kolege sumnjaju da je u pitanju odmazda zbog problema oko terasa i šankova ugostiteljskih objekata u i oko starogradskih bedema.

Predsjednik te MZ Slobodan Bobo Mitrović pozvao je gradonačelnika Srđu Popovića da zaštiti imovinu sugrađana koji se godinama bore za uvođenje reda u gradskom jezgru.

"U noći između 3. i 4. marta na parkingu na rivi su nožem isječene dvije gume na vozilu 'peugeot 307', vlasništvo Darinke Daje Ljubiše, sekretarke MZ Stari grad. Policija je izvršila uviđaj. Od kada ste predsjednik Opštine direktno ste uključeni u velike probleme Staroga grada. Javne rasprave o investicijama i planu privremenih lokacija su na to dovoljno ukazale. Nemoguće je iole pristojno živjeti u Starom grdu zbog buke, nepristupačnosti gradu, problema parkiranja, neprijatnih mirisa zbog odsustva WC-a i enormne zauzetosti javnih površina terasama, šankovima, sladoledima, vitrinama”, piše Mitrović u pismu Popoviću.

On je napisao da ti problemi traju odavno i da su iz MZ redovno o tome obavještavali i sastančili sa prethodnim čelnicima Opštine.

“Posebno je osjetljivo pitanje koje sve više postaje javno - kolike i kakve prihode Opština ima od privremenih lokacija, posebno u Starom gradu i oko njega. Nezadovoljstvo građana i turista, bježanje gostiju iz apartmana i nastojanje MZ da se ove privremene loklcije podvedu pod standarde i norme aktuelnih zakona izaziva tenzije, pa se razvija vrlo neprijetna relacija između građana koji žive u Starom gradu i korisnika javnih prostora. To traje godinama i svako ljeto esklira“, kazao je Mitrović.

On je istakao da je tragično za Opštinu i jednu gradsku zajednicu kad “pojedinci uzimaju zakon u svoje ruke i po svom nahođenju dijele pravdu tako što će na podmukli način ugrožvati tuđu imovinu i sjeći gume na automobilima”.

Bonus video: