Savladali stražara, upali u "Maximus" i zapalili podijum

Vatrogasci koji su odmah pozvani, u veoma teškim okolnostima, borili su se sa požarom narednih sat vremena. Vatra je u potpunosti ugašena jutros do sedam sati, a policija je pokrenula istragu
491 pregleda 0 komentar(a)
Refresh festival, diskoteka Maximus, Kotor, Foto: Refresh festival
Refresh festival, diskoteka Maximus, Kotor, Foto: Refresh festival
Ažurirano: 08.03.2016. 15:56h

Kotorska policija radi na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je nastao požar koji je jutros izbio u diskoteci "Maximus" u Kotoru, a čiji se uzrok utvrđuje, saopšteno je iz Uprave policije.

Maskirane osobe su jutros oko 4.40 časova zapalile dio diskoteke "Maximus".

"O događaju je obaviješten državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru. Državni tužilac je kvalifikovao događaj kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Uviđaj na licu mjesta, koji je u toku, vrše službenici OB Kotor i Forenzičkog centra, uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije. Kotorska policija je izvršila pretrese na više lokacija. U toku je uzimanje izjava u svojstvu građana od više lica u prostorijama OB Kotor", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pet nepoznatih osoba je u 4.30 napalo stražara diskoteke “Maximus“, a pošto su ga savladali i primorali da legne, napadači su ušli u diskoteku i zapalili dio u kome se održavaju muzički nastupi.

Donji dio diskoteke gdje se nalazi podijum gotovo je u potpunosti uništen.

U trenutku požara diskoteka nije radila.

Vatrogasci koji su odmah pozvani, u veoma teškim okolnostima, borili su se sa požarom narednih sat vremena. Vatra je u potpunosti ugašena jutros do sedam sati, a policija je pokrenula istragu.

Bonus video: