Danilo Vlahović: Moj brat nije pucao na Vojinovića

"Moj brat mjesecima leži nevin u zatvoru. U noći kada se dogodila pucnjava ja i Marko smo bili zajedno u Pljevljima. Nismo se odvajali. Kada smo čuli pucnje bili smo u obližnjoj prodavnici brze hrane", rekao je Danilo Vlahović
403 pregleda 0 komentar(a)
pištolj, oružje, zločin, Foto: Shutterstock
pištolj, oružje, zločin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.03.2016. 11:03h

Kolašinac Danilo Vlahović kazao je da njegov brat Marko Vlahović (32) nije pucao na Pljevljaka Miroslava Vojinovića (24) u avgustu prošle godine.

Vlahović je reagovao na tekst “Kolašincu Marku Vlahoviću ponovo produžen pritvor”, u kojem piše da je njegovom bratu zbog pucnjave produžen pritvor na mjesec dana.

Pucnjava u kojoj je ranjen Vojinović dogodila se 8. avgusta u ispred ugostiteljskog objekta "Romansa", u Ulici Tršovoj, u centru Pljevalja.

"Moj brat mjesecima leži nevin u zatvoru. U noći kada se dogodila pucnjava ja i Marko smo bili zajedno u Pljevljima. Nismo se odvajali. Kada smo čuli pucnje bili smo u obližnjoj prodavnici brze hrane", rekao je Vlahović.

Dodao je da vatreno oružje nikada nisu nosili sa sobom.

"Niko od nas nema pištolj, niti imamo potrebu da ga nosimo. Siguran sam da policija nema dokaze da je moj brat pucao. Uhapsili su ga pred Novu godinu, nekoliko mjeseci nakon pucnjave", kazao je Vlahović.

Dodao je da je njegov brat skoro dobio dijete i da zbog nečeg što mu je nezakonito stavljeno na teret ne može da vidi svoju porodicu.

"Nadam se da će bar tužilaštvo profesionalno riješiti ovaj slučaj. Da će naći pravog krivca i da će osloboditi nevinog", rekao je Vlahović.

Policija je Marka Vlahovića uhapsila sredinom decembra prošle godine. Tada je saopšteno da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je on pucao na Vojinovića.

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda prije nekoliko dana produžilo je uhapšenom pritvor za još mjesec dana.

Prema optužnici, on je poslije svađe iz vatrenog oružja ispalio u Vojinovića više hitaca od kojih ga je jedno zrno pogodilo u predjelu lijeve noge i nanijelo mu teške tjelesne povrede

Bonus video: