Šifrin prebrza za konkurentkinje

69 pregleda 0 komentar(a)
Mikaela Šifrin, Foto: Reuters
Mikaela Šifrin, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.03.2016. 14:41h

Amerikanka Mikaela Šifrin bila je prebrza za konkurentkinje u slalomu u Slovačkoj Jasni, ali se sjajna skijašica oprostila od malog kristalnog globusa u toj disciplini, pošto je zbog povrede propustila veći dio sezone. Mali kristalni globus za pobjednicu u tehnički najzahtjevnijim trkama pripao je Šveđanki Fridi Hansdotir, koja je danas bila, tek deseta.

A Šifrin je bila najbrža u obje trke danas (1:55,60 minuta). Čak 2,36 sekundi je zaostala drugoplasirana Švajcarkinja Vendi Holdener, dok je na radost domaćih navijača treće mjesto pripalo Veroniki Velez Zuzulovoj. Ona je za Šifrin zaklasnila čak 2,77 sekundi.

Hansdotir je vodeća u plasmanu slaloma sa 651 bod, i trku prije kraja takmičenja u toj disciplini ima 105 bodova više od drugorangirane Zuzulove.

U generalnom poretku Svjetskog kupa Amerikanka Lindzi Von je sakupila 1.235 bodova, ali je zbog povrede koljena završila sezonu, pa Švajcarkinja Lara Gut sa 1.207 poena ima sjajnu priliku da prvi put u karijeri podigne veliki kristalni globus.

Skijašice će sjutra voziti veleslalom

Bonus video: