Mrvaljević slobodan na startu Panamerikena u Peruu

Srđan Mrvaljević sjutra nastupa u Limi
74 pregleda 6 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Screenshot (YouTube)
Srđan Mrvaljević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.03.2016. 13:07h

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević na startu Pan Ameriikan opena u Limi biće slobodan, dok će se u drugom kolu sjutra sastati sa boljim iz duela između Aleksandera Borhe iz Kolumbije i Argentinca Ivana Duartea, odlučeno je žrijebom u prijestonici Perua.

On će se takmičiti u kategoriji do 81 kilogram, u kojoj je prijavljeno 20 boraca.

Mrvaljević je kazao da je 2016. olimpijska godina i da nema slabih takmičenja, loših boraca i laganih bodova. Prema njegovim riječima, ukoliko eliminiše boljeg iz duela Borhe i Duartea u narednoj rundi najvjerovatnije boriće se sa prvakom Australije, Lonom Koglanom.

"Koglana sam pobijedio na Australija openu. U mojoj polovini žrijeba je i Britanac Brajan Livzi, koji me je pobijedio na Evropskim igrama u Bakuu i gran-priju u Kini ove godine, dok sam bio bolji u finalu Afrika opena na Mauricijusu i gran-priju u Zagrebu. Tu su i Emirhan Jucel iz Turske, od koga sam izgubio u polufinalu Australija opena i Azerbejdzanac Husein Rahimli", kazao je Mrvaljević.

On smatra da je značajno popravio formu i da će sve učiniti da u svaki meč uđe oštro, skoncentrisano i maksimalno motivisano.

"Svaka prognoza bila bi veoma neozbiljna, ali pokušaću da dobijem što više mečeva i probam da osvojim nove olimpijske bodove", kazao je Mrvaljević.

On je najavio da će učestvovati i na Pan Amerikan openu u Buenos Ajresu, narednog vikenda

Bonus video: