Uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za 13 teških krađa u Podgorici i Baru

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Osumnjičeni R.P. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela
10 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.03.2016. 17:38h

Podgorička policija je, u saradnji sa sa barskim kolegama, rasvijetlila 13 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju počinjenih u februaru i martu u stanovima fizičkih lica u Podgorici i Baru, te zbog sumnje da je počinio ta djela, juče uhapsila državljanina Srbije, R.P. (57) iz Velike Plane.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.P, u periodu od 15. februara do 03. marta 2016. godine, provaljivao u stanove na području Podgorice i Bara, u vlasništvu fizičkih lica, na način što je upotrebom podesnog sredstva djelovao na brave ulaznih vrata stanova. On je, kako se sumnja, nakon provale i izvršene premetačine iz stanova otuđio zlatni i drugi nakit (sedam ogrlica, dvije narukvice, tri para minđuša, četiri prstena, privjezak, kao i nakit od bižuterije), šest ručnih satova veće vrijednosti, skupocjeni upaljač sa naliv perom i olovkama i novac u iznosu od oko 50 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je kod osumnjičenog i trećih lica pronašla veći dio otuđenih stvari koje će biti vraćene vlasnicima, dok se za ostalim stvarima traga.

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Osumnjičeni R.P. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Bonus video: