Mijović: Služba zna i ko je šta doručkovao

Vještaku grafološke struke Ivani Popović naloženo je da utvrdi da li je falsifikovan potpis Mijovića na dostavnici kojom su ga iz MUP-a obavijestili o otkazu
147 pregleda 20 komentar(a)
Vasilije Mijović, Foto: Vijesti
Vasilije Mijović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 04.03.2016. 11:22h

Da li je moguće da u ANB-u u kome znaju ko šta doručkuje, ne znaju da im službenik 10 godina radi sa falsifikovanom diplomom - kazao je juče nakon suđenja nekadašnji agent tajne službe Vasilije Mijović .

On se sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost ponovo sudi, nakon što je Viši sud ukinuo presudu kojom je odbijen njegov tužbeni zahtjev da ga vrate na posao.

Vještaku grafološke struke Ivani Popović naloženo je juče da utvrdi da li je falsifikovan potpis Mijovića na dostavnici kojom su ga iz MUP-a obavijestili o otkazu.

Sutkinja Vesna Banjević na taj način prihvatila je predlog Mijovićevog advokata Milovana Orovića o grafološkom vještačenju.

“Moj vlastodavac nikada nije primio ni poziv, ni rješenje o prestanku radnog odnosa”, istakao je Orović.

I Mijović je na suđenju tvrdio da to nije njegov potpis i objašnjavao da je u tom periodu živio u Budvi, a ne u Podgorici, kako piše na dostavnici.

Zastupnica ANB-a Irena Novović protivila se vještačenju i rekla da je Mijović ranije izjavio da je primio rješenje preko svog advokata.

On je kazao da je tačno da je od punomoćnika saznao za to rješenje, ali dvije godine nakon što je ono donešeno.

“Tada nijesam bio u Crnoj Gori, jer sam u to vrijeme bio režimski neprijatelj broj jedan”, rekao je Mijović .

On je tužio ANB, tražio da ga vrate na posao i da mu isplate 10.000 eura, kao novčanu nadoknadu za vrijeme koje nije bio u radnom odnosu.

Viši sud u ukidnom rješenju navodi da je neophodno utvrditi da li je Mijović uopšte kontaktirao sa predstavnicima MUP-a ili Agencije, u periodu kada je bio bez posla.

Bonus video: