Sutkinja Vesna Pean službeno odsutna

Na poziv suda, juče je trebalo da svjedoče policijski inspektori Đoka Golubović i Siniša Jokić, kao i svjedok Jezdimir Bećirović
71 pregleda 3 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.03.2016. 12:17h

Nastavak suđenja Marku M. Šaranoviću, optuženom za ubistvo Dragana Bećirovića, odloženo je za 31. mart. Juče je u Višem sudu u Podgorici trebao da se održi glavni pretres, ali je predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaša, rekao da zbog službenog odsustva člana vijeća sudije Vesne Pean, nema uslova za suđenje.

Na poziv suda da svjedoče, juče su došli inspektori CB Budva Đoka Golubović i Siniša Jokić, te svjedok Jezdimir Bećirović.

Prema navodima optužnice, Marko Šaranović je 10. aprila 2011, oko 2,40 časova u naselju Golubovina u Budvi, zajedno sa NN licem ili više njih, umišljajno na podmukao način ubio Dragana Bećirovića. Kako se navodi, optuženi je pucao na Bećirovića u cilju stvaranja uslova za uspješno izvršenje naručenog ubistva i savladavanja eventualnih prepreka u vidu fizičkog otpora oštećenog lično i posredstvom drugih osoba.

Okrivljeni Milan Bulatović od 10. aprila 2011. godine do 22. januara 2015, iako je znao da je Marko Šaranović izvršio ubistvo, nije to prijavio nadležnim organima, čime je počinio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca krivičnog djela piše u optužnici.

Bonus video: