PRESUDA U PONEDJELJAK

Suđenje za bombaški napad: Moguće je da je Vukadinović na snimku

Vukadinović je ranije priznao da je postavio bombu ispred stana Radulovića, a na teret mu se stavljaju krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja...
63 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Radulović, blok 9, Foto: Zoran Đurić
Miloš Radulović, blok 9, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.04.2019. 19:39h

Vještak Nemanja Radojević je utvrdio da je moguće da je jedno lice sa video-nadzora zgrade šefa barske policije Miloša Radulovića upravo optuženi za bombaški napad Janko Vukadinović.

Suđenje Vukadinoviću je danas završeno, a presuda će biti izrečena u ponedjeljak.

Vukadinović je ranije priznao da je postavio bombu ispred stana Radulovića, a na teret mu se stavljaju krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

U završnim riječima tužiteljka Ana Bošković je navela da svi dokazi nesumljivo upućuju na Vukadinovića, i pored njegovog priznanja.

Ona je istakla da je optuženi iskazao bezobzirnost pri izvršenju krivičnih djela, te da mu sud treba cijeniti kao posebno otežavajuću okolnost to što je aktivirao bombu u stambenoj zgradi službenom licu, koje radi na poslovima suzbijanja kriminala.

Njegov branilac Božo Milonjić međutim smatra da do sudskog epiloga ovog događaja ne bi ni došlo da Vukadinović nije priznao djelo, te istakao da je optuženi izrazio iskreno kajanje i izvinio se Raduloviću.

“Tužilac od 2013. do današnjeg dana nije prezentovao nijedan dokaz u cilju rasvetljavanja ovog slučaja, pa se odbrana pita na koje se to dokaze poziva tužilac”, naveo je Milonjić.

On je dodao da i da Vukadinović nigdje nije izjavio da je znao ko je Radulović, te naglasio da danas tužilaštvo po prvi put pravi selekciju oštećenih, “jer nijesu vodili ovakvu brigu o običnim građanima, kojima su na nekim od prethodnih suđenja, kod istog sudije, bačane bombe u dvorište kuće”.

Vukadinović, u toku suđenja, nije htio da kaže ko mu je bio pomagač, ni da otkrije motiv bombaškog napada.

On nije uspio da se nagodi sa tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice, jer mu nije odgovarala ponuda tužilaštva da robija dvije godine i sedam mjeseci.

Napad eksplozivom na imovinu šefa barske policije dogodio se u decembru 2013. godine.