Na predlog Radoja Žugića: Miodrag Martinović šef poreske policije

Novi direktor poreske policije diplomirani je pravnik i potpredsjednik Regije centar, crnogorske sekcije Internacionalne policjske asocijacije (IPA)
966 pregleda 3 komentar(a)
Miodrag Martinović (Novine)
Miodrag Martinović (Novine)
Ažurirano: 04.03.2016. 07:48h

Dugogodišnji službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Miodrag Martinović izabran je za direktora poreske policije.

Martinovića je po zakonu izabrao ministar finansija Radoje Žugić, nakon naredbe Upravne inspekcije MUP-a.

Novi direktor poreske policije diplomirani je pravnik i potpredsjednik Regije centar, crnogorske sekcije Internacionalne policjske asocijacije (IPA).

Prije izbora Martinovića, ministar finansija je birao dvojicu kandidata, koji su prije izbora odustajali od te funkcije.

Žugić je još u novembru prošle godine od upravne inspektorke Jovane Nišavić dobio rok od 15 dana da otkloni nepravilnosti u izboru prvog čovjeka poreske policije.

“Vijesti” su u januaru 2015. pisale da su tada istekli svi rokovi za izbor šefa poreske policije i da Žugić vaga koga će izabrati za tu funkciju.

Iz Uprave za kadrove su listu kandidata, koji su prema njihovoj procjeni prošli provjere, poslali Žugiću u novembru 2014.

“Starješina organa trebalo je da donese odluku u roku od 30 dana, od dana kad je dobio listu sa kandidatima”, saopšteno je ranije “Vijestima” iz te ustanove.

Provjere za radno mjesto šefa poreske policije tada su prošla četiri kandidata Đorđe Ivanović, Vladan Delić, Miodrag Martinović i Gina Radenović.

Žugić je prvo izabrao Ivanovića, koji je prije izbora odustao od radnog mjesta direktora poreske policije. Nakon njega i drugog kandidata koji je odustao od tog mjesta Vladana Delića.

Treći na listi je bio Martinović, koji je prema podacima “Vijesti” prihvatio tu funkciju, čime je drama oko izbora šefa poreske policije okončana nakon više od 15 mjeseci.

Poreska policija vršiće poslove koji se odnose na borbu protiv poreskih utaja, sive ekonomije...

Bonus video: