ODBIJENE ŽALBE SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA

Medojević i Terzić će se braniti sa slobode

To je odluka vanraspravnog krivičnog vijeća podgoričkog Višeg suda
113 pregleda 16 komentar(a)
Nikola Terzić, Foto: Filip Roganović
Nikola Terzić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2019. 19:38h

Odbijene su žalbe Specijalnog tužilaštva na rješnje sudije za istragu, kojim je odbio njihov predlog  za određivanje pritvora policajcima Nikoli Terziću i Daliboru Medojeviću.

To je odluka vanraspravnog krivičnog vijeća podgoričkog Višeg suda.

Sudija za istragu Miroslav Bašović pustio je v. d. rukovodioca Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala - Medojevića i njegovog kolegu da se brane sa slobode, nakon što su osumnjičeni za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Uprkos tome, prema nezvaničnim informacijama  “Vijesti”, sudija je u rješenjima kojima odbija pritvor potvrdio osnov sumnje da su oni počinili krivična djela za koja se terete.

Specijalno tužilaštvo tražilo je da se obojici produži pritvor zbog opasnosti od ometanja postupka i uticaja na svjedoke.

Policajci su osumnjičeni u okviru istrage o nestanku dokaza koje je policija uzela prilikom pretresa kuća uhapšenog Veselina Mujovića.

Mujović je uhapšen prije desetak dana zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo 800.000 eura da bi navodno podmitio  tužioce i olakšao mu položaj u istragama o višemilionskim malverzacijama u Budvi.