UVAŽENE ŽALBE ADVOKATA

Odluka suda u predmetu "Grahovo": Osumnjičeni će se braniti sa slobode

Oko 5.770.000 kvadrata zemlje i objekat hotela “Grahovo” 6. septembra 2007. godine prodati su kompaniji Grahovo medical centar za 431.823 eura
0 komentar(a)
hotel Grahovo, Foto: Svetlana Mandić
hotel Grahovo, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.03.2016. 10:31h

Vanraspravno krivično vijeće podgoričkog Višeg suda uvažilo je žalbe advokata i ukinulo pritvor uhapšenima u predmetu Grahovo, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja.

Zbog sumnje da su prodajom državnog zemljišta koje je koristila Zemljoradnička zadruga Grahovo nanijeli državu štetu od 10.000.000 eura, početkom februara uhapšeni su advokat Danilo Kovačević iz Nikšića, načelnik Uprave za nekretnine Krsto Nikolić, službenici Uprave za nekretnine Radica Malović, nekadašnji direktor Zemljoradničke zadruge Milivoje Živković, kao i izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik firme Grahovo medikal centar Zdravko Bošković. U istoj akciji lisice na ruke tada su stavljene i službenicama Zemljoradničke zadruge Grahovo Dušanki Živković, Ranki Milović, Vasiljki Milović i službenici Poreske uprave u Nikšiću Suzani Bulajić. One su neposredno nakon saslušanja u tužilaštvu puštene da se brane sa slobode.

Oko 5.770.000 kvadrata zemlje i objekat hotela “Grahovo” 6. septembra 2007. godine prodati su kompaniji Grahovo medical centar za 431.823 eura.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, osnivači firme Grahovo medical centar su lija Olkov i Artem Lavrišev, dok je izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik kompanije Bošković.

On je i predsjednik Mjesne zajednice Grahovo.

Sjedište kompanija nalazi se u Herceg Novom.

Prodata imovina, međutim, nije bila vlasništvo Zemljoradničke zadruge, već je ona bila korisnik.

U kupoprodajnom ugovoru kupac se obavezao da će na Grahovu uložiti pet miliona eura i da će rekonstruisati hotel.

Navodi se i da je socijalnim programom za tada 19 zaposlenih, predviđeno da kupac u naredne dvije godine ne može raskinuti radni odnos, osim uz pisanu saglasnost radnika i uz isplatu otpremnine, kao i u slučajevima i pod uslovima propisanim Zakonom o radu i Opštim kolektivnim ugovorom.

Ništa od obećanog nije urađeno.

Preporučujemo za Vas