Bar: Rasvijetljeno podmetanje požara na vozilu, uhapšen jedan osumnjičeni

Na osnovu kriminalističke obrade i dobijenih rezultata, sumnja se da su A.V. i N.S. požar na vozilu izazvali zapaljivom materijom
0 komentar(a)
Spuški zatvor, ZIKS, Foto: Zoran Đurić
Spuški zatvor, ZIKS, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.03.2016. 16:03h

Barska policija rasvijetlila je podmetanje požara na vozilu "VW Touareg” od prije pola godine i uhapsila Baranina A.V. (26). Drugi osumnjičeni - N.S. (22) iz Bijelog Polja već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela.

"Dežurna služba CB Bar je, 27. avgusta 2015. godine oko 03,40 časova, obaviještena da je došlo do požara na navedenom vozilu, vlasništvo D.M. iz Bara, koje je bilo parkirano u Makedonskoj ulici u Baru. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a izuzeti tragovi i predmeti upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja", navodi se u policijskom saopštenju.

Na osnovu kriminalističke obrade i dobijenih rezultata, sumnja se da su A.V. i N.S. požar na vozilu izazvali zapaljivom materijom.

"Nadležni tužilac se izjasnio da u radnjama ovih lica postoje elementi bića krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Osumnjičeni A.V. je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden nadležnom tužiocu. Protiv osumnjičenog N.S. je poseban izvještaj nadležnom tužiocu procesuiran u redovnom postupku budući da se ovo lice nalazi na izdržavanju kazne zatvora", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: