Šakotić: U Istanbulu ostvaren istorijski uspjeh

73 pregleda 0 komentar(a)
Kate tim, Foto: KK Podgorica
Kate tim, Foto: KK Podgorica
Ažurirano: 02.03.2016. 13:59h

Ženska karate reprezentacija osvajanjem zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu ostvarila je istorijski uspjeh i nastavila kontinuitet ostvarivanja dobrih rezultata na velikim takmičenjima, kazao je predsjednik Karate saveza Dragan Šakotić.

Crnogorska reprezentacija nastup na šampionatu završila je sa sedam medalja - dvije zlatne, jednom srebrnom i četiri bronzane.

Zlatne medalje osvojili su Jelena Maksimović i ženski tim u borbama, srebrna je bila Dragana Konjević, a bronzani Almir Cecunjanin, Marina Raković, Ana Drašković i muški kata tim.

Ženski tim u borbama nastupio je u sastavu Ana Drašković, Dragana Konjević, Jelena Maksimović i Marina Raković, dok su kata tim činili Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Boris Zečević.

"Prvi put jedna naša ekipa u seniorskoj konkurenciji osvaja prvo mjesto. Ponosni smo na takmičare i njihove rezultate. Šampionat u Istanbulu je sjana uvertira za ono što nas očekuje tokom ove godine, Evropsko prvenstvo u Monpeljeu (od 6. do 8. maja) i šampionat svijeta u Lincu, od 25. do 30. oktobra", rekao je Šakotić na konferenciji za medije.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić kazao je da je u Istanbulu ostvaren veliki uspjeh i da o njegovom značaju najbolje govori broj medalja i konkurencija na šampionatu.

"Osvojeno je sedam medalja u konkurenciji više od 250 takmičara iz 11 država. Mogao je taj broj biti veći, ali smo zadovolni imajući u vidu da je pripremni period i da je sve podređeno EP u Monpeljeu. Uspjeh iz Istanbula dobar je pokazatelj da ćemo na EP, barem u konkurenciji žena u borbama, pojedinačno i ekipno, imati dostojnog reprezenta", rekao je Fatić.

Selektor žena u borbama Žarko Raković kazao je da je ponosan na rezultat, navodeći da niko niko nije napravio ono što su one napravile u Istanbulu.

"Nije nam žrijeb bio naklonjen. Dobile su na startu evropske prvakinje, selekciju Hrvatske, pa Srbiju i u finalu Bosnu i Hercegovinu. U pojedinačnoj konkurenciji sve djevojke su radile dobro, sve su, osim Anje Jović, osvojile medalje. Ovo je za nas bio pripremni turnir, čeka nas Svjetski kup u Laškom, Premijer liga u Holandiji, međunarodni turir u Čačku, kao Premijer liga u Salcburgu, ukoliko obezbijedimo sredstva", kazao je Raković.

On je kazao da će djevojke sigurno spremno dočekati EP i da se od njih i u Monpeljeu mogu očekivati dobri rezultate.

Kapiten ekipe u borbama, Marina Raković, kazala je da je zadovoljna svojim nastupom, navodeći da je mogla bolje da odradi polufinalni meč, koji je izgubila preglasavanjem.

"Psihički sam pala poslije tog poraza, ali sam uspjela da se vratim i dođem do bronze. U ekipnoj konkurenciji sam se koncentrisala i svaki meč odradila dobro. Dale smo sve od sebe i zasluženo došle do zlatne medalje. Šampionat nam je poslužio ka pripremni dio za EP, jer sam u Istanbulu nastupila sa 60 odsto pripremljena. Nadam se da ću do EP biti 100 odsto spremna i pokazati nivo više nego u Istanbulu", kazala je Raković.

Nova šampionka Balkana, Jelena Maksimović, kazala je da je ponosna što se sa šampionata vraća sa dvije zlatne medalje.

"Konkurencija je bila jaka, i pojedinačno i ekipno. Bakansko prvenstvo bila je prilika da vidimo gdje smo, kako smo radili do sada. Nadam se da ćemo se do EP dobro pripremiti i da ćemo se i sa tog takmičenja vratiti kao sa Balkanskog šampionata", kazala je Maksimović.

Selektor kata tima, Jugoslav Bukilić, kazao je da su njegovi izabranici ponovili rezultat sa prošlog šampionata u ekipnoj konkurenciji, ali da su bili konkuretniji nego prošle.

"Gledajući suštinu i kvalitet naših momaka smatram da uz male korekcije i više rada možemo biti najbolji na Balkanu. Vojvodić se borio za medalju, žao mi je što nije došao do nje. Biserka Radulović je mogla bolje", kazao je Bukilić.

Bonus video: