Čauševića je sin odao inspektorima?

Čaušević je ranije rekao da je planirao krađu, ali da u njoj ipak nije učestvovao
1765 pregleda 25 komentar(a)
Rajko Čaušević, Foto: Boris Pejović
Rajko Čaušević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2016. 07:17h

Branko Čaušević, sin Cetinjanina Rajka Čauševića, predao je policajcima dvije hemijske olovke ukradene iz stana hrvatske ambasadorke Ivane Sutlić Perić, prilikom pretresa njihove porodične kuće.

To je u svjedočenju pred sudom rekao policijski inspektor Marko Radonjić, ističući da je pretres urađen “u potpunosti u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku”.

Rajko Čaušević i Miloš Šukić optuženi su da su u oktobru prošle godine provalili u stan ambasadorke i odnijeli zlato, hemijske olovke, dvije kolekcije srebrnjaka i telefone u vrijednosti od gotovo 30.000 eura.

Inspektor je istakao da je mlađi Čaušević svojevoljno donio hemijske olovke kada su ga prilikom pretresa stana upitali da li ima da im preda nešto iz krivičnog djela.

“Pitali smo ga - odakle mu to, on je rekao da nije ni njegovo, ni bratovo”, rekao je policajac.

Stariji Čaušević prigovorio je tim navodima, rekavši da mu je te dvije hemijske olovke neko podmetnuo...

I njegova advokatica Zorica Đukanović prigovorila je svjedočenju inspektora, navodeći da se njegova izjava ne slaže u potpunosti sa popisom iz zapisnika o pretresanju stana.

Na njeno pitanje zašto su iz stana oduzeli televizor i da li je on ukraden, Radonjić je saopštio da još provjeravaju da li je televizor ukraden.

"Pitali smo Branka ima li garantni list, rekao je da nema, već da ga je njegov otac donio u kuću prije pet, šest dana", rekao je inspektor.

Čaušević je prokomentarisao da ga je kupio, a ne ukrao. Sudija Goran Đuković naložio je saslušanje mlađeg Čauševića 7. marta, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Čaušević nije priznao da je počinio tešku krađu, dok je Šukić na prethodnom pretresu priznao izvršenje krivičnog djela. U krađi je navodno učestvovala i treća osoba, koju policija nije uspjela da identifikuje.

Čaušević je ranije tvrdio da su mu slučaj namjestile određene strukture vlasti, koje pokušavaju da mu "slome glavu" otkad se vratio u Crnu Goru. Cetinjanin je ispričao da je sporne noći šetao sa Šukićem, kojeg je nedugo prije toga upoznao i njegovim prijateljem čije ime ne zna.

Tvrdio je da su se njih dvojica dogovarali da opljačkaju stan, ali da on nije učestvovao u tome.

Čaušević je ranije više puta osuđivan za krađe. On je u medijskim nastupima govorio da je jedan od osnivača kriminalne organizacije Pink Panter.

Bonus video: