"Postoji osnov sumnje da su policajci počinili krivična djela”

Medojevićev advokat Mitar Mugoša nije sinoć želio ništa da komentariše u vezi sa slučajem svog klijenta
628 pregleda 38 komentar(a)
Dalibor Medojević, Foto: Filip Roganović
Dalibor Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.03.2016. 06:36h

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović pustio je sinoć v. d. rukovodioca Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Dalibora Medojevića da se brani sa slobode.

Medojević i njegov kolega inspektor Nikola Terzića osumnjičeni su za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je sudija Bašović u rješenjima kojima odbija pritvor za Medojevića i Terzića potvrdio osnov sumnje da su oni počinili krivična djela zbog kojih je Specijalno tužilaštvo naložilo njihovo hapšenje i pritvaranje.

Terzić je prekjuče pušten da se brani sa slobode, nakon tri dana pritvora. Medojević je uhapšen u subotu. Obojica su osumnjičena u okviru istrage o nestanku dokaza koje je policija uzela prilikom pretresa kuće Veselina Mujovića.

Medojevićev advokat Mitar Mugoša nije sinoć želio ništa da komentariše u vezi sa slučajem svog klijenta.

Mujović je uhapšen prije desetak dana zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo 800.000 eura da bi navodno dao mito tužiocima.

Specijalno tužilaštvo tražilo je da se obojici produži pritvor zbog opasnosti od ometanja postupka i uticaja na svjedoke.

O Bašovićevim razlozima za odbijanje pritvora dvojice policajaca odlučiće vijeće Višeg suda po žalbama Specijalnog tužilaštva.

"Ukoliko Medojević i Terzić pravosnažnom presudom ne budu osuđeni za krivična djela za koja se terete, kod nadležnih državnih organa ćemo inicirati pokretanje odgovornosti postupajućeg tužioca i nadležnog tužilaštva", saopštio je prije nekoliko dana menadžment Uprave Policije.

Bonus video: