Kod Mujovića i indeksi šefova policije

Jedan policajac kazao je sinoć da ne zna kako se njegov indeks našao kod Mujovića
199 pregleda 94 komentar(a)
Vesko Mujović, Foto: Instagram
Vesko Mujović, Foto: Instagram
Ažurirano: 02.03.2016. 06:32h

Tokom pretresa kuće uhapšenog Veselina Mujovića, službenici policije pronašli su i dvadesetak studentskih indeksa.

Prema pouzdanim informacijama "Vijesti", među visokoškolskim ispravama nađenim 19. februara nalazili su se i indeksi policajaca.

Jedan navodno nevažeći indeks pripada jednom od doskorašnjih policijskih šefova.

Taj policajac kazao je sinoć novinaru da ne zna kako se njegov indeks našao kod osumnjičenog da je od Svetozara Marovića na prevaru uzeo oko 800.000 eura.

Rekao je da se možda radi o nevažećem indeksu Pravnog fakulteta u Podgorici, koji je on izgubio još 2011. godine.

"Sa Mujovićem nikada nisam imao kontakt. Moj indeks je izgubljen 2011. godine, čini mi se u studentskoj službi tog fakulteta. Tada sam tražio da se odjavi i napisao zahtjev da mi izdaju novi indeks”, rekao je policajac.

On je objasnio da je na Pravnom fakultetu diplomirao iste godine kad je njegov indeks izgubljen. Novinaru je pokazao duplikat indeksa.

Dio dokaza koje je policija uzela iz kuće Mujovića 19. februara nestao je u Upravi policije zbog čega su uhapšeni inspektori Dalibor Medojević i Nikola Terzić.

Specijalno tužilaštvo je o tome otvorilo istragu i saslušalo policajace koji su pretresali Mujovićeve objekte na pet lokacija.

"Vijestima" je ranije rečeno u policiji da je nestalo 13 pisama Mujovića - njegova navodna korenspondencija sa Milom Đukanovićem, Veselinom Veljovićem i drugim osobama iz javnog i političkog života.

Pretresom su navodno pronađena i pisma u kojima je Mujović objašnjavao kome je i kada pomagao da završi fakultet.

On je brat Ranka Mujovića, nekadašnjeg dekana Pravnog fakulteta.

Za razliku od ukradenih pisama, indeksi su stigli do Specijalnog tužilaštva i u toku je izviđaj u tom predmetu.

Bivši šef policije Veselin Veljović magistrirao je na Pravnom fakultetu 2011. godine, mentor mu je bio Ranko Mujović.

Veselin Mujović uhapšen je zbog sumnje da je od osumnjičenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića uzeo oko 800.000 eura, lažno mu obećavajući bolji tretman u tužilačkim istragama.

Marovića sumnjiče da je učestvovao u brojnim malverzacijama u Budvi, kojima je opštinska kasa oštećena za više desetina miliona eura.

Uprava policije: Više nismo u posjedu oduzetih predmeta

Iz Uprave policije su "Vijestima" zvanično odgovorili da više nisu u njihovom posjedu izuzeti predmeti iz kuće i stanova koje je koristio Mujović.

"Predmeti i stvari izuzeti prilikom pretresa, koji su po nalogu nadležnog specijalnog državnog tužioca izvršeni na pet lokacija, a za koja je na tri lokacije bio zadužen rukovodilac Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta dok je za pretrese na dvije lokacije bio zadužen v.d. rukovodioca Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, su predati postupajućem specijalnom državnom tužiocu", saopštili su iz policije.

Bonus video: