Petović podnio ostavku, Vukčević v.d. predsjednika

84 pregleda 0 komentar(a)
Niko Petović, Foto: Kuglaški savez Crne Gore
Niko Petović, Foto: Kuglaški savez Crne Gore
Ažurirano: 01.03.2016. 22:17h

Niko Petović više nije predsjednik Kuglaškog saveza Crne Gore, pošto je na Skupštini u Podgorici podnio neopozivu ostavku, u prisustvu 20 delegata iz svih crnogorskih klubova (Mornara, Porta, Doklee, Aluminijuma i Podgorice).

Kako se navodi u saopštenju Kuglaškog saveza Crne Gore, Petović je ostavku obrazložio time da je „umoran od svog dosadašnjeg rada u savezu, gdje je uložio mnogo truda za razvoj kuglaškog sporta“.

"Istakao je da je u njegovom radu bilo problema u konstantnom nedostatku finansijskih sredstava i stvarne želje da se ovaj sport što više afirmiše, prisustvom naših kuglašica i kuglaša na takmičenjima, od domaćih ligaških do svjetskih. Takođe je naglasio da su finansijska sredstva koja su opredijeljena za ovaj savez od Uprave za mlade i sport Crne Gore, samo dio potreba Saveza, tako da je ulagao mnogo energije i vremena da se od sponzora obezbijede sredstva za nesmetan rad saveza. Istakao je i da nije mogao da se složi sa odlukom Upravnog odbora Kuglaškog saveza oko dogovora o predlaganju proglašenja najboljih kuglaša u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Jednoglasnom odlukom delegata Skupštine, za vršioca dužnosti predsjednika Saveza izabran je Zoran Vukčević, dosadašnji potpredsjednik.

Bonus video: