Podgorica: Podnijeta krivična prijava protiv osumnjičenog za paljenje vozila

90 pregleda 1 komentar(a)
požar auto, Foto: Shutterstock.com
požar auto, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 01.03.2016. 18:32h

Protiv Đ.B. (24) iz Podgorice policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je prije skoro pet mjeseci u Podgorici podmetnuo požar na vozilu marke "BMW X6".

"Na osnovu kriminalističke obrade identifikovan je osumnjičeni Đ.B. koji je, kako se sumnja, podmetnuo požar na ovom vozilu na način što ga je polio benzinom koji je potom zapalio Nadležni tužilac je kvalifikovao djelo kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv osumnjičenog Đ.B. je nadležnom tužiocu procesuiran u redovnom postupku, budući da se osumnjičeni već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je po obavještenju da je 4. oktobra 2015. godine, oko tri časa u ulici VII Omladinske brigade u Podgorici došlo do požara na vozilu marke "BMW X6", cetinjskih registarskih oznaka vlasništvo K.P. iz Podgorice, o događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

"Na licu mjesta je izvršen uviđaj uz prisustvo sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije (PEH). Izuzeti tragovi su poslati Forenzičkom centru radi vještačenja. Požarom nije nastala šteta po drugu imovinu i nije bilo povrijeđenih lica", navodi se u saopštenju.

Bonus video: