Dalibor Medojević pušten da se brani sa slobode

Specijalno tužilaštvo tražilo je da se Medojeviću produži pritvor zbog opasnosti od ometanja postupka i uticaja na svjedoke, ali je Bašović to odbio
652 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje, Dalibor Medojević, Foto: Filip Roganović
Privođenje, Dalibor Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.03.2016. 18:58h

Sudija Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović pustio je Dalibora Medojevića, v.d. rukovodioca Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala, da se brani sa slobode.

Specijalno tužilaštvo tražilo je da se Medojeviću produži pritvor zbog opasnosti od ometanja postupka i uticaja na svjedoke, ali je Bašović to odbio.

Medojević je uhapšen u subotu, po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, koja ga sumnjiči da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

On i njegov kolega Nikola Terzić, koji je osumnjičen da je počinio ista krivična djela kao i njegov šef odsjeka, uhapšeni su u okviru istrage o nestanku dokaza koje je policija uzela prilikom pretresa kuće Veselina Mujovića.

Terzića je sinoć sudija Bašović pustio da se brani sa slobode.

Mujović je uhapšen prije desetak dana zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo 800.000 eura da bi navodno dao mito tužiocima.

Bonus video: