Nepropisno rušenje je povrijedilo djecu

Na suđenju je utvrđeno da nije poštovan pravilnik o zaštiti na radu u građevinarstvu, odnosno da nije postavljen čuvar, niti ograđen objekat koji se rušio
556 pregleda 9 komentar(a)
Juretić, Foto: Boris Pejović
Juretić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.03.2016. 13:31h

Bivšem građevinskom inspektoru Vladanu Juretiću i vlasniku i izvršnoj direktorici kompanije „Vinigrad kompani" Miloradu i Radmili Pavlićević opet se sudi u podgoričkom Osnovnom sudu, zbog optužbi za teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Oni su optuženi da su, u februaru 2008. godine, u kampu Vrela ribnička, nepropisnim rušenjem objekta doveli do povređivanja dva maloljetnika.

Na djecu je tada pao zid koji ih je teško povrijedio.

Oni su prvostepenom presudom oslobođeni optužbi, ali je Viši sud ukinuo tu presudu, smatrajući da nije jasno kako je sud utvrdio da propusti koji su postojali prilikom rušenja objekta nemaju veze sa povređivanjem maloljetnika.

Na suđenju je utvrđeno da nije poštovan pravilnik o zaštiti na radu u građevinarstvu, odnosno da nije postavljen čuvar, niti ograđen objekat koji se rušio.

Optuženima prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Sudija Rade Ćetković juče je odložio suđenje za 11.april, zbog nedolaska okrivljenih Pavlićevića kojima nije uredno uručen poziv za sud.

Dječaci su prije osam godina povrijeđeni prilikom rušenja prodavnice „Aljo Hot" na Koniku, jer su ušli u objekat, kada je on bio djelimično srušen, navodno da bi se igrali žmurke.

Jedan dječak je zadobio povrede glave i grudnog koša, a drugom je polomljena noga.

Juretić je, do prije nekoliko godina, učestvovao u većini rušenja ilegalnih objekata, a ranije je osuđivan zbog zloupotrebe službenog položaja i teških tjelesnih povreda.

Jednom je i pomilovan od predsjednika države Filipa Vujanovića

Bonus video: