SUĐENJE ZA UBISTVO U LOKALU "RAJSKA PTICA"

Vidmar se kaje što je ubio Milića

Nemanja Vidmar je priznao da je sa tri hica ispaljena iz revolvera, ubio Luku Z. Milića 30. juna 2015. godine
2039 pregleda 16 komentar(a)
Luka Milić ubistvo, Foto: Savo Prelević
Luka Milić ubistvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2016. 07:22h

Nemanja G. Vidmar priznao je da je sa tri hica ispaljenih iz revolvera, ubio Luku Z. Milića lokala „Rajska ptica“ 30. juna 2015, oko 23 sata u Podgorici.

On je juče pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sudija Vesna Moštrokol u Višem sudu u Podgorici, rekao da ga je Milić vrijeđao i da je pucajući iz revolvera u njegovom pravcu htio samo ga da rani jer ga je uvrijedio.

"Nisam htio da ga ubijem. Tog dana ja sam zvao telefonom Luku i on mene. Pošli smo u lokal "Rajska ptica". Sjeli smo na terasu i naručili po pivo. Počele su neke teške priče i maltretirao me. Vrijeđao me riječima: "Ti si jedna ....". Nijesam uzvraćao, ni "a" nijesam izgovorio. Lomio je čaše u lokalu. Zatim me opsovao: "J.... ti sjeme i pleme". Pošao sam do kuće svojim vozilom "opel korsa" i uzeo pištolj, a potom se vratio nazad u kafanu. Prilazeći stolu, vidio sam da Luka sjedi sa još dva-tri mladića, meni nepoznata. Išao sam prema Luki držeći pištolj u desnoj ruci. On je sjedio za stolom. Kada je vidio da u ruci držim oružje, Luka je rekao: "Šta ćeš to". Sve se odigralo u sekundi. Opalio sam hitac u pravcu njegovih nogu i promašio ga. On je ustao i tada sam ispalio još jedan hitac i Luka se nekako zarotirao, a zatim još jedan. Bio sam jako uzbuđen zbog uvrede. Počeo sam da bježim i neko je iza mojih leđa počeo da puca. Sakrio sam se kod kontejnera. Dok sam bježao osjetio sam bol u desnoj ruci, koja se zatresla i pištolj je sam opalio. Zatim sam osjetio i jak bol u donjem dijelu leđa. Bolio me i stomak. Zaustavio sam "golf 3" koji me prevezao do Hitne pomoći, a odmah zatim su me prevezli u Klinički centar. Doktorica je rekla da imam povrede i da ne mogu da odgovaram na pitanja", rekao je Vidmar.

On je juče rekao da se kaje što je ubio Milića.

"Kajem se zbog svega ovoga što se desilo. Sa Lukom sam bio drug. Vratio bih vrijeme kada bih mogao. Sanjam ga. Nisam htio da ga ubijem. Htio sam da ga ranim zbog uvreda koje mi je nanio. Mogu da se zakunem u sve što mi je sveto da nijesam htio da ga ubijem", kazao je Vidmar.

Zdravko Milić, otac pokojnog Luke, pridružio se krivičnom gonjenju Vidmara. Kazao je da je bio na poslu i da je oko 14,30 časova osjetio jak bol u grudima dok se nalazio u kancelariji.

"Kada sam se vratio sa posla, Luka je bio kući... Nisam primijetio da je pio", kazao je on. Ispričao je da mu je sin tražio ključ od auta da pođe na piće i rekao da će se brzo vratiti.

Oko 23 sata brat ga je obavijestio da je pucano u njegovog sina.

"U bolnici sam ga našao mrtvog na stolu. Puno je krvario. Izrešetan je. Nadam se da će sud povezati pravičnost i pravdu. Počele su da se govore notorne laži. Ko je optuženog ovako učio i trenirao, vi ćete razotkriti”, kazao je on.

Milić je rekao da je Vidmar dolazio kod njih na slave i da je nekoliko dana prije ubistva ležao na kauču pored njegovog sina. Vidmar je to negirao i rekao da je to bio njegov brat blizanac

Advokatica Tijana Živković, punomoćnik porodice Milić, predložila je sudu da Aleksandar Boričić svjedoči o događaju koji je prethodio ubistvu, a Danilo Mandić da je okrivljeni Vidmar bio u kući Milića posljednje srijede pred ubistvo. Sud će o tome naknadno odlučiti.

Prema navodima optužnice, Vidmar je sa umišljajem ubio Milića iz revolvera marke "zastava magnum 357" koji je neovlašćeno posjedovao. Suđenje se nastavlja 11. aprila.

Svjedok čuo više od tri pucnja

Svjedok Aleksandar R. Stanišić rekao je juče na suđenju optuženom Nemanji Vidmaru, da je u unutrašnosti lokala pio piće sa drugom Leonardom Perkovićem. Tvrdi da je u jednom momentu čuo dva-tri pucnja, a zatim ih je bilo još nekoliko. Izašao je iz lokala tek kada je sve prestalo.

"Konobar mi je rekao: "Bježite sve će nas pobiti". Primakao sam auto do Luke Milića koji je ležao u bašti, i zajedno sa Perkovićem i Draženom Boričićem smo ga unijeli u auto i prevezao sam ga u Urgentni centar", kazao je svjedok.

Preporučujemo za Vas