Nikola Terzić pušten iz pritvora

Terzić je uhapšen u petak u okviru istrage o nestanku dokaza iz kuće Veselina Mujovića, koji je uhapšen zbog sumnje da je od Svetozara Marovića, uzeo 800.000 eura da podmiti tužioce
395 pregleda 45 komentar(a)
Nikola Terzić, Foto: Filip Roganović
Nikola Terzić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.03.2016. 06:28h

Inspektor Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Nikola Terzić pušten je sinoć iz pritvora, nakon saslušanja kod istražnog sudije Višeg suda Miroslava Bašovića.

Njegov branjenik advokat Lazar Aković kazao je sinoć da je Specijalno tužilaštvo tražilo određivanje pritvora za Terzića, smatrajući da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni ostankom na slobodi ometao krivični postupak uticanjem na svjedoke.

"Moj branjenik je kod istražnog sudije saslušan i negirao je izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja. Sudija za istragu smatra da ne postoji opasnost od ometanja postupka uticanjem na svjedoke i predlog specijalnog tužioca za određivanje pritvora odbio je kao neosnovan”, kazao je Aković.

Terzića je juče ponovo saslušala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević i, saznaju nezvanično “Vijesti”, prezentovala mu "određenu dokaznu građu", na čiju sadržinu se on izjašnjavao.

Terzić je uhapšen u petak u okviru istrage o nestanku dokaza koje je policija uzela tokom pretresa kuće Veselina Mujovića.

U policiji je nestalo 13 pisama i dva dokumenta koje je Viši sud poslao policiji u Nikšiću. Pored tih dokaza, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je juče u saopštenju rekao da je nestao i jedan papir na kojem se nalazio ručno ispisan tekst.

Mujović je uhapšen prije desetak dana zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo oko 800.000 eura da bi navodno dao mito tužiocima.

Bonus video: