Knežević: Sukob tužilaštva i policije dokaz vanrednog stanja

„Javno pitam Slavka Stojanovića, višestrukog povratnika iz penzije na visoke funkcije u MUP-u, kakve veze ima Marković sa ukradenim pismima i radom tužilaštva, pa se obraćaju njemu, umjesto da sarađuju sa tužilaštvom“, naveo je Knežević
6 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.02.2016. 13:07h

Sukob policije i tužilaštva najbolji je dokaz da je Crna Gora u vanrednom stanju, ocijenio je predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević.

On smatra da državne institucije, koje počivaju na ozbiljnim međusobnim optužbama o sprezi sa kriminalnim organizacijama i visokom korupcijom, najbolje dokazuju da je Crna Gora privatna država podijeljena na, kako je rekao, atare klanova iz podzemlja, koji su, u stvari, većinski vlasnici Crne Gore.

„Bukteći rat između policije i tužilaštva predstavlja najbolji dokaz da se Crna Gora nalazi u vanrednom stanju“, saopštio je Knežević, dodajući da je afera „13 pisama“ samo kulminacija trulosti sistema i potvrda koliko je Crna Gora zbilja odmakla u sprovođenju reformi i vladavini prava.

Prema njegovim riječima, neustavna reakcija Uprave policije (UP) u kojoj se traži od Duška Markovića da ih zaštiti od tužilaštva, mora se završiti najmanje smjenom Slavka Stojanovića i Markovića, „jer su u UP jasno poslali poruku da su iznad Ustava i zakona ove države, i da im to omogućava Marković“.

„Zato javno pitam Slavka Stojanovića, višestrukog povratnika iz penzije na visoke funkcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kakve veze ima Marković sa ukradenim pismima i radom tužilaštva, pa se obraćaju njemu, umjesto da sarađuju sa tužilaštvom“, naveo je Knežević.

On je saopštio da rad tužilaštva nije u nadležnosti potpredsjednika Vlade Markovića i da bi to trebalo da bude poznato Stojanoviću, kao što bi trebalo da zna da je VDT izabran u Skupštini.

„Osim ako ovaj Stojanovićev vapaj upućen Markoviću nije zbog toga što potpredsjednik Vlade koordinira i radom svih obavještajnih službi“, naveo je Knežević.

On je rekao da bi Stojanoviću, „kao provjerenom kadru Socijaldemokratske partije“, bilo mnogo bolje da je uputio apel Ranku Krivokapiću da iskoristi svoje pravo i sazove sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu i Odbora za antikorupciju.

„U trenutku kad Crna Gora duboko gazi kroz vanredno stanje, predsjednik Skupštine, umjesto što grčevito brani svoju fotelju, mora stisnuti petlju i sazvati sjednice odbora, na kojima bi se, uz prisustvo javnosti, razotkrila sprega organizovanog kriminala i visoke korupcije sa državom“, ocijenio je Knežević.

Sve drugo je, smatra on, bježanje od odgovornosti, pokrivanje bezličnim saopštenjima za javnost. „Ali i što je mnogo opasnije, slanje poruke da je Crna Gora izgubila bitku sa organizovanim kriminalom“.

Bonus video: