Ugasili požar za samo 17 sekundi

Vozač i dežurni pripadnici aerodromskog obezbjeđenja na platformi, kao i vatrogasne jedinice aerodroma odmah su reagovali i u roku od samo 17 sekundi požar na aerodormskom vozilu ispod aviona je ugašen, bez ikakvih posljednica za letjelicu i putnike koji su se u njoj nalazili
69 pregleda 14 komentar(a)
Aeodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Aeodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.02.2016. 07:23h

Tokom opsluživanja aviona “Montenegro erlajnza” tipa „embraer E-190“ (4O-AOD), na platformi tivatskog aerodroma, prošle je sedmice došlo do manjeg incidenta koji se završio bez posljedica.

Nakon što je u utorak 23. februara u 16.27 sati, avion na redovnoj liniji iz Beograda sletio u Tivat, i zaustavio se na platformi, prišla su mu aerodromska vozila. Jedno od njih, takozvane samohodne stepenice za ukrcaj putnika, italijanskog proizvođača AVIOGEI, prišle su avionu kod prednjih vrata. U trenutku kada su stepenice izvlačile svoje hidraulične „noge“ za stabilizaciju, a vrata aviona još nisu bila otvorena za izlazak putnika, službenik koji je rukovao stepenicama primijetio je varničenje i dim koji su dopirali iz motornog prostora tog vozila.

Vozač i dežurni pripadnici aerodromskog obezbjeđenja na platformi, kao i vatrogasne jedinice aerodroma odmah su reagovali i u roku od samo 17 sekundi požar na aerodormskom vozilu ispod aviona je ugašen, bez ikakvih posljednica za letjelicu i putnike koji su se u njoj nalazili.

Na samohodnim stepenicama pričinjena je manja materijalna šteta.

Avion “Montenegro erlajnza” koji je i po redu letjenja u utorak veče trebalo da prenoći u Tivtu, preventivno su pregledali mehaničari i već narednog dana ponovno je bio u redovnoj upotrebi, odletjevši iz Tivta na redovnu liniju za Moskvu.

Bonus video: