Zlato za žensku ekipu u borbama, bronzani muški kata tim i Ana Drašković

Ženska ekipa Omladinca i crnogorske selekcije dominatno je osvojila zlato u Istanbulu, muški kata tim KK Podgorica bronzani
70 pregleda 0 komentar(a)
Omladinac, Foto: KK Omladinac
Omladinac, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 28.02.2016. 12:20h

Nakon četiri medalje prvog dana, od čega je jedna bila zlatna (Jelena Maksimović), crnogorski karatisti su danas dodali još tri na seniorskom Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, zlatnu i dvije bronzane.

Ženska ekipa podgoričkog Omladinca i naše selekcije u borbama, u sastavu Ana Draškovič Dragana Konjević, Jelena Maksimović i Marina Raković, osvojio je zlato, pošto je u finalnom meču pobijedila Bosnu i Hercegovinu 2:0. Na putu do finala, Crna Gora je eliminisala Hrvatsku 2:0 i Srbiju 2:0.

Bronzu je osvojila Ana Drašković, članica Omladinca, koja je u kategoriji do 55 kilograma u meču za treće mjesto savladala Teodoru Ranković iz Srbije 3:0.

Ana je na startu takmičenja pobijedila Kristinu Svilenovu iz Bugarske 3:0, dok je u drugom kolu poražena od Alejne Sezer iz Turske 4:0.

U repesažu je savladala Veru Dukić iz Srbije 3:1 i izborila meč za medalju.

Muški kata tim državnog prvaka KK Podgorica, u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Boris Zečević, takođe se okitio bronzom, a u meču za medalju pobijedio je Bosnu i Hercegovinu 5:0. Prethodno je poražen od Turske 5:0.

Druga crnogorska predstavnica, Ana Jović, poražena je u prvom kolu kategorije do 50 kilograma od Dragane Negovanović iz Srbije.

Na startu je zaustavljena i muška ekipa u borbama, od Makedonije, a poražena je i u repesažu od Bosne i Hercegovine.

Crnogorska reprezentacija je, dakle, nastup na šampionatu Balkana, na kojem je učestvovao 261 takmičar iz 11 država, završila sa sedam medalja - dvije zlatne, srebrnom i četiri bronzane.

Juče je prvakinja Balkana postala je Jelena Maksimović, srebrna medalja je pripala Dragani Konjević, a bronzane Almiru Cecunjaninu i Marini Raković.

"Potvrdili smo kvalitet u izuzetno jakoj kokurenciji. Osvojeno je sedam medalja i napravljena dobra uvertira za Evropsko prvenstvo. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo i na tom šampionatu nastavimo seriju dobrih rezultata", kazao je direktor karate reprezentacije Dragoljub Fatić agenciji MINA.

Bonus video: