Javnost neće čuti o podvođenju maloljetnica u Zeti

Stojanka Jovović je u pritvoru od jula prošle godine
55 pregleda 13 komentar(a)
podvođenje, prostitucija, Foto: Shutterstock.com
podvođenje, prostitucija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 27.02.2016. 18:56h

Zatvoreno je za javnost suđenje šezdesetpetogodišnjoj Stojanki Jovović, optuženoj za podvođenje djevojaka.

To je odluka sudije Nenada Vujanovića, koji je pojasnio da to čini radi zaštite maloljetnica koje učestvuju u postupku.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Jovović nije priznala krivicu, dok je nekoliko svjedoka potvrdilo da su koristili usluge optužene.

Ona je optužena za produženo krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije, za koje joj prijeti kazna zatvora od dvije do deset godina, s tim da se za produžena krivična djela može izreći stroža kazna.

U optužnici piše da je Jovovićeva, u selu Mahala u Podgorici, od početka 2012. godine do marta 2015. godine, navodila na prostituciju H. K., M. H., maloljetnu M. T. i maloljetnu D. S.

Navodi se da je ona to učinila kao vlasnica ugostiteljskog objekta “Plavi 10” i da je više puta za te tri godine dogovarala da djevojke prodaju svoje tijelo za novac, u spavaćoj sobi na spratu ugostiteljskog objekta.

Navodno, seksualne usluge pružane su za iznos od 30 do 50 eura, a od zarađenog novca djevojke su starici davale po deset eura od svakog seksualnog čina.

Ona je taj novac uzimala za korišćenje sobe, u koju su djevojke dovodile mušterije.

Jovovićeva je optužena i da je od prve polovine 2014. godine do kraja te godine, podsticala na vršenje prostitucije maloljetnu L. L. - tako što joj je govorila da mora da spava sa muškarcima za novac jer će je u suprotnom izbaciti iz kuće.

Maloljetnica je pristala da se bavi prostitucijom, a Jovović je i njoj uzimala 10 eura.

Jovović je u pritvoru od jula prošle godine.

Bonus video: