Maksimović zlatna, crnogorskim karatistima četiri medalje

0 komentar(a)
Jelena Maksimović, Foto: Vesko Belojević
Jelena Maksimović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.02.2016. 16:47h

Crnogorska karate reprezentacija prvi takmičarski dan seniorskog Balkanskog prvenstva u Istanbulu završila je sa četiri medalje, po jednom zlatnom i srebrnom i dvije bronzane.

Titulu prvaka Balkana osvojila je Jelena Maksimović, srebrna je pripala Dragani Konjević, a bronzane Almiru Cecunjaninu i Marini Raković.

Maksimović je u finalnom meču kategorije do 61 kilogram pobijedila Jovanu Preković iz Srbije.

Na putu do fiinala bila je bolja od Ane Lenard iz Hrvatske,Jovane Vulinović iz Srbije i Marije Sušač iz Bosne i Hercegovine (BIH).

Konjević je u finalnom meču kategorije preko 68 kilograma poražena od Maše Martinović iz Hrvatske.

Do finala bila je bolja od Andrijane Vicovac iz Srbije, AneMarije Bujaš Ćelan iz Hrvatske i u polufinalu od Mirnese Bektaš.

Cecunjanin je u kategoriji preko 84 kilograma u grupi pobijedio Ivana Klepića iz Bosne i Hercegovine (BIH), Čagataja Bajraktaroglua iz Turske i Bogdana Trikoša iz Srbije, dok je u meču za polufinale sudijskim preglasavanjem poražen od kosovskog reprezentativca Durima Hazirija.

U borbi za treće mjesto i medalju pobijedio je Makedonca Mikija Stojmanovića.

Raković je u kategoriji do 68 kilograma eliminisala Danijelu Milenković iz Srbije i Turkinju Merve Baltaj, a meču za polufinale zaustavila je, sudijskim preglasavanjem, Hrvatica Azra Saleš.

U repesažu pobijedila je Tatjanu Vulinović iz Srbije i osvojila bronzanu medalju.

Vrijedan rezultat ostvario je Mijat Vojvodić u katama, koji je poražen u meču za bronzanu medalju i nastup završio kao petoplasirani.

Ostali crnogorski predstavnici u katama, Biserka Radulović, Srđan Vuković i Boris Zečević, eliminisani su na startu takmičenja.

Bez pobjede nastup u borbama završili su Vladimir Jović (do 67), Nemanja Brašanac i Nikola Malović (do 75), Ljubiša Mihailović (do 84), Vuk Šuković i Danilo Lučić (preko 84 kilograma).

Prvo kolo prošao je Vuk Popović (do 84), ali je već u narednom eliminisan.

Na tatami će sjutra Anja Jović (do 50) i Ana Drašković (do 55).

Na šampionatu učestvuje 261 takmičar iz 11 država.

Bonus video: