Što nisu čekali da uhapse napadače

“Zar nije logično da sačekaju i uhapse onog ko dođe za oružje, a ne da ga šalju na vještačenje”, pitao je Anđelić
199 pregleda 2 komentar(a)
Marko Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Marko Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.02.2016. 08:29h

Podgoričanin Marko Šofranac pušten je juče na slobodu, nakon što je kratko u policiji zadržan zbog sumnje da je ostavio pištolj u motociklu pronađenom krajem prošle godine na Vranjini.

Inspektori podgoričke policije juče oko osam sati pretresli su stan u kom Šofranac živi, a potom ga i priveli.

Tada su mu i saoštili da je njegov DNK izolovan na pištolju pronađenom posljednjeg dana 2015. godine.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, motor je pronašao Budvanin kome je prethodno i ukraden.

Isti izvor saopštio je da je tada pozvao policiju da izuzmu tragove kako bi eventualno pronašli muškarca koji je kod njega došao da kupi motocikl, a potom utekao.

Mediji su nedavno objavili da je policija pronašla motocikl u čijem sanduku su bili pištolj sa punim okvirom municije, rukavice i fantomka.

Tada je rečeno i da je u Podgorici pronađen “golf III” ukraden u Beranama i da su ta prevozna sredstva trebalo da se koriste u mafijaškim obračunima.

Policija to nikada nije potvrdila, ali ni demantovala. Šofrančev branilac, advokat Branko Anđelić kazao je juče “Vijestima” da je jasno da njegov branjenik ne može biti izvršilac krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

“Budvanin čiji je motocikl ukraden, nije opisao Šofranca kao osobu koja je došla kod njega da kupi motor, a potom mu ga i ukralo. Uostalom, sve i da je tačno da je policija pronašla vozila i motocikle namijenjenje za likvidacije, odnosno da su zaista pronašli takav trag i dokaz, zar nije logično da sačekaju i uhapse onog ko dođe za oružje, a ne da ga šalju na vještačenje”, pitao je Anđelić.

Dodao je da im je u policiji rečeno da je biološki trag njegovog klijenta pronađen na pištolju, ali da ni to znači da ga je on ostavio u kaseti motocikla: “Postoji vjerovatnoća da jeste dirao taj pištolj, ali ga nije tamo ostavio”.

Bonus video: