Sada je valjda konačno: Crnogorski odbojkaši na turnirima u Meksiku i Tunisu

0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.ch
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.ch
Ažurirano: 26.02.2016. 12:40h

Odbojkaši Crne Gore će u ovogodišnjoj trećoj diviziji Svjetske lige igrati na turnirima u Meksiku i Tunisu, objavila je Svjetska odbojkaška federacija (FIVB).

Prvog vikenda, od 17. do 19. juna, izabranici Slobodana Boškana će se u Meksiko sitiju nadmetati sa selekcijama Meksika, Njemačke i Španije.

U odnosu na drugi žrijeb koji je obavljen krajem oktobra prošle godine, kada je FIVB odlučio da treću diviziju proširi sa osam na 12 timova, došlo je do nove promjene, pa će naši odbojkaši drugog vikenda, od 24. do 26. juna u Radesu, igrati sa domaćinom Tunisom, Meksikom i Venecuelom. U oktobru je, pored Meksika i Venecuele, rival Crne Gore bio Kineski Tajpeh...

To je, zapravo, treća promjena rivala Crne Gore, od prvog žrijeba koji je održan u avgustu.

Tada je bilo odlučeno da će Crna Gora prvog vikenda igrati protiv Portorika, Grčke i Kazahstana, a drugog sa selekcijama Venecuele, Tunisa i Kazahstana.

Nakon prvog žrijeba, iz Odbojkaškog saveza Crne Gore su saopštili da će biti domaćini drugog turnira (tada je saopšteno da će Grci biti domaćini prvog), te da će podnijeti kandidaturu za organizaciju završnog turnira.

Nakon toga se iz OSCG po pitanju organizacije turnira više nijesu oglašavali. FIVB je danas prvi put objelodanio imena domaćina turnira.

"Mi smo bili zainteresovani da budemo domaćini drugog turnira, ali je Svjetska odbojkaška federacija dodijelila organizaciju Tunisu", rekao je “Vijestima” Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

Finalni turnir ovogodišnje treće divizije biće odigran od 1. do 3. jula u Frankfurtu, a plasman će, osim domaće Njemačke, izboriti i tri selekcije sa najboljim učinkom nakon dva turnira, računajući ukupno svih 12 učesnika.

Crnogorskoj reprezentaciji to će biti drugi nastup u Svjetskoj ligi, a "crveni" su prošle godine debitantsko učešće završili odličnim drugim mjestom.

Bonus video: