Nikšić: Ranko Vuletić ponovo uhapšen

Vuletić je osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog bacanja bombe u blizini lokala „Tani“ Ranka Radulovića
1315 pregleda 6 komentar(a)
Ranko Vuletić, Foto: Svetlana Mandić
Ranko Vuletić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.02.2016. 12:04h

Nakon petnaestak dana slobode, Nikšićanin Ranko Vuletić (53), koji je osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog bacanja bombe u blizini lokala „Tani“ Ranka Radulovića, ponovo je prekjuče uhapšen.

Njemu je nakon izrečene presude ukinut pritvor, ali je Vijeće Osnovnog suda u Nikšiću usvojilo žalbu Osnovnog tužilaštva na odluku o pritvoru i naredilo da se Vuletić uhapsi.

Vuletić je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija do pravosnažnosti presude.

Optuženi je uhapšen 17. septembra u policijskoj akciji “Onogošt” zbog sumnje da je 21. juna prošle godine bacio ručnu bombu u blizini lokala “Tani”. Tom prilikom niko nije stradao ali je pričinjena šteta na većem broju automobila parkiranih preko puta pomenutog lokala. Njemu se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Protiv Vuletića, njegove kćerke Ivane i njenog muža Veska B. Raškovića, koji se terete da su pokušali da prikriju krivićno djelo, vodi se postupak pred Višim sudom zbog pljačke zlatare “Rej gold” u Nikšiću 2012. Tada je ukradeno oko 2,5 kilograma zlata.

Bonus video: