Ovacije smo doživjeli i u regionu, i dalekoj Rusiji

Ovaj dramski tekst oskarovca Martina Makdone je univerzalna porodična priča o odnosu posesivne majke i konfuzne kćerke, koja je u ovom obliku, nekako tipična za sve sredine. Nažalost, možemo se mijenjati i napredovati, ali će ovakvih slučajeva, tj. poremećenih odnosa u porodici uvijek biti
495 pregleda 2 komentar(a)
Ana Vujošević, Foto: Duško Miljanić
Ana Vujošević, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 19.11.2018. 14:43h

Diplomska predstava režiserke Ane Vukotić “The Beauty Queen” i dalje je nakon 14 godina jednako aktuelna. Tokom novembra biće samo jednom izvedena i to na Velikoj sceni CNP-a, u ponedjeljak 19. novembra. U ovoj postavi predstave „The Beauty Queen“ igraju Marta Pićurić, Ana Vujošević, Dejan Ivanić i Momčilo Otašević.

„The Beauty Queen“ je priča o mentalitetu, tačnije o porodičnom životu dvije usamljene žene koje su osuđene jedna na drugu, a više o ovoj predstavi za Vijesti priča glumica Ana Vukotić.

Predstava “The Beauty Queen” prvi put je odigrana 2004. godine. Kako je igrati jedan isti tekst 14 godina?

Kada je predstava odlična, kada je vole i glumci i publika, uživanje je igrati iz godine u godinu. “The Beauty Queen” je opravdano najizvođenija predstava u nacionalnom teatru, i eto četrnaesta sezona je u toku.

Ima li razlike kada se predstava igra na Sceni Studio ili u Velikoj sali, šta je vama draže?

S obzirom da je predstava nastala na Sceni Studio, najviše nam prijaju izvođenja u tom ambijentu, no svakako je korisno i za nas i predstavu da se prilagođavamo drugačijim scenskim prostorima.

Došlo je do izmjene originalne postave pa je Dragicu Tomas nakon što je preminula zamijenila Marta Pićurić, dok umjesto Zorana Vujovića u predstavi igra Momčilo Otašević. Koliko je Marta dala svoj pečat predstavi i kako vam je u početku bilo igrati bez Dragice?

Marta Pićurić je divna glumica, koja se svojom energijom i posvećenošću lako uklopila u ‘našu malu porodicu’. Izuzetna Dragica Tomas je svakako obilježila predstavu, mislili smo da će njen odlazak biti i kraj za “Beauty Queen”, ali na našu radost predstava i dalje živi.

Ovo je priča o mentalitetu, igrajući je ovih 14 godina jesmo li se koliko promijenili i napredovali?

Ovaj dramski tekst oskarovca Martina Makdone je univerzalna porodična priča o odnosu posesivne majke i konfuzne kćerke, koja je u ovom obliku, nekako tipična za sve sredine. Nažalost, možemo se mijenjati i napredovati, ali će ovakvih slučajeva, tj. poremećenih odnosa u porodici uvijek biti. Zahvaljujući pametnoj i uspješnoj adaptaciji komada rediteljke Ane Vukotić, predstava je zaista bliska našem gledaocu.

Igrali ste je i u drugim ex-Yu gradovima, osvajali nagrade na festivalima. Gdje su nakon odigrane predstave bile najbolje reakcije?

Bili smo na mnogim gostovanjima, osvojili nagrade i oduševili publiku. Nema razlike u reakcijama. Ovacije smo doživjeli i u regionu, i dalekoj Rusiji (Perm). Jednostavnost i iskrenost u glumačkom izrazu naše male ekipe uzbuđuje publiku, a tema je dovoljno intrigantna i osjetljiva da nas se tiče.

Galerija

Bonus video: