NA REPERTOARU 23 PROGRAMA

CNP: 50 odsto popusta za sve predstave u martu

U martu će na Velikoj sceni CNP-a biti izvedene četiri gostujuće predstave “Julije Cezar” u režiji Kokana Mladenovića, gostovaće u CNP-u 31. marta
2 komentar(a)
Urnebesna tragedija, Foto: Cnp.me
Urnebesna tragedija, Foto: Cnp.me
Ažurirano: 04.04.2019. 19:30h

Akcija koja je pod sloganom “Dvoje kao jedno - zaljubite se u pozorište” realizovana u februaru, zbog velikog interesovanja i izuzetnog odziva publike, biće nastavljena i u martu. Akcija omogućava 50 posto popusta za sve predstave Crnogorskog narodnog pozorišta koje će biti izvedene u martu, najavljeno je iz nacionalnog teatra.

Predstave koje će biti na  repertoaru  u martu su  “Revizor”  N. V. Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića, “Gorski vijenac”  Petra II Petrovića Njegoša, u režiji Dijega de Breje, “Allegretto Albania”  Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja, “Povratak”, Harolda Pintera, u režiji Mirka Radonjića, “Urnebesna tragedija”  Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, “Everyman Đilas”, po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić, “ Don Žuan”  Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Ane Vukotić, “Ribarske svađe”  Karla Goldonija, u režiji Ane Vukotić,  “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”  Iva Brešana, u režiji Luke Kortine, “Koza ili ko je Silvija”,  Edvarda Olbija, u režiji Danila Marunovića,  “Očevi su grad(ili)”, autorski projekat Borisa Liješevića,   i  “Lasice” Bojane Mijović, u režiji Stevana Bodrože.

U martu će na Velikoj sceni CNP-a biti izvedene četiri gostujuće predstave - plesna predstava “Romansa” čiju režiju i koreografiju potpisuje Loredana Parrella, u produkciji Physical dance theatre iz Italije, koja će biti izvedena na Velikoj sceni drugog marta. Nikšićko pozorište gostovaće sa predstavom “Bilo jednom u maju”, Žolta Požgaja, u adaptaciji i režiji Gorana Bulajića petog marta, a devetog marta će biti izvedena predstava “Ženidba” N. V. Gogolja, u režiji Sergeja Fedotova i produkciji teatra “U Mosta” iz Perma, (Rusija). Predstava “Julije Cezar” Viljema Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Grada teatra Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorišta Sombor, biće izvedena na Velikoj sceni CNP-a 31. marta.

U saradnji sa Crnogorskom kinotekom 10, 12. i 14. marta biće prikazani filmovi u kojima je igrala Nastasja Kinski - “Ljudi mačke” u režiji Pola Šredera, “Tes” Romana Polanskog i  “Pariz, Teksas” Vima Vendersa. Ulaz za sve projekcije je slobodan.

Dva nastupa Crnogorskih simfoničara i koncert “Brigitte”

Na Velikoj sceni u martu će biti održana tri koncerta.  

Crnogorski simfoničari  nastupiće trećeg marta uz dirigenta Bojana Suđića i solistu Domenika Nordija (violina), a 15. marta uz dirigentsko vođstvo Grigorija Kraska i soliste Jarinu Denisenko (oboa), Petra Garića (klarinet), Antonija Nasevskog (fagot) i Anu Abramović (horna).

U okviru Dana frankofonije 20. marta će na Velikoj sceni biti održan koncert pod nazivom “Brigitte”, u saradnji sa Francuskim institutom Crne Gore.