Klisiću 4.500 eura da ublaži bolove

Većina postupaka protiv Barana sa dosijeom, okončani obustavljanjem istraga ili oslobađanjem zbog nedostatka dokaza
66 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2016. 07:00h

Baraninu Jovanu Klisiću država duguje 4.500 eura, zbog četvoromjesečnog boravka u pritvoru u vrijeme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Milice Radović, koja je djelimično usvojila tužbeni zahtjev Klisića.

On je tražio 12.000 eura odštete za pretrpljene duševne bolove, zbog neosnovanog lišenja slobode.

“Provedenim dokazima sud je utvrdio da je tužilac bio neosnovano lišen slobode u periodu od 4. oktobra 2012. do 1. februara 2013. godine i to u periodu dok je protiv istog vođena istraga zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju, a koja je obustavljena usljed nedostatka dokaza da je Klisić izvršio navedeno krivično djelo”, piše u obrazloženju presude.

Baranin je tada uhapšen zbog sumnje da je u avgustu 2012. ranio Čikmirovića.

Pucnjava se dogodila na plaži, ispred lokala Čikmirovića, a jedan od tri metka tada je pogodio Baranina u nogu.

Klisića su sumnjičili da je na sugrađanina pucao nakon svađe oko plažnog mobilijara, ali je on u istrazi tvrdio da se u vrijeme pucnjave nalazio 30 kilometara daleko od tog mjesta.

Većina postupaka koji su pokrenuti protiv osoba koje se prema policijskim evidencijama vode kao pripadnici barskih klanova, završavani su obustavljanjem istraga ili oslobađanjem od optužbi zbog nedostatka dokaza.

Tako je Klisić, koji se smatra članom grupe ubijenog Armina Muše Osmanagića, takođe sumnjičen i da je krajem jula 2012. sa četvoricom prijatelja fizički nasrnuo na grupu turista ispred diskoteke u Sutomoru. Ni tada nije bilo sudskog epiloga napada.

Prošle godine ranjen je u nogu u centru Bara, kada je na njega navodno pucao sugrađanin Velimir Vuksanović, pripadnik grupe pokojnog Luke Đurovića.

I Vuksanović je oslobođen optužbi za ranjavanje.

Klisić je u junu prvostepenom presudom osuđen na devet mjeseci zatvora zbog pucnjave, ispred lokala Jovana Đurovića, brata pokojnog Đurovića, u septembru 2014. godine.

Bonus video: