Podgorica: Uhapšen osumnjičeni za paljenje baklje na utakmici Budućnost-Sutjeska

"Sumnja se da je M.S, 23. februara na sjevernoj tribini gradskog stadiona Pod Goricom, u toku fudbalske utakmice Prve crnogorske lige između Budućnosti i Sutjeske u jednom trenutku zapalio baklju, kojom je mahao iznad glave a potom ju je bacio na donji dio sjeverne tribine"
63 pregleda 4 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.02.2016. 16:47h

Podgorička policija uhapsila je danas i državnom tužiocu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv M.S. (28) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je i protiv maloljetnog L.B. (16) iz Podgorice, podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

"Sumnja se da je M.S, 23. februara na sjevernoj tribini gradskog stadiona Pod Goricom, u toku fudbalske utakmice Prve crnogorske lige između Budućnosti i Sutjeske u jednom trenutku zapalio baklju, kojom je mahao iznad glave a potom ju je bacio na donji dio sjeverne tribine. Maloljetni L.B. je, kako se sumnja, neposredno prije početka utakmice, prilikom ulaska na stadion, pokušao da unese baklju, u čemu su ga spriječili policajci koji su pregledom pronašli baklju i oduzeli je", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su kazali i da je o događajima obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici.

"Tužilac je ocijenio da u ponašanju M.S. ima elemenata krivičnog djela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, te je naložio da se M.S. UHAPSI i da mu se privede uz krivičnu prijavu. Za postupanje L.B. državni tužilac je ocijenio da nema elemenata krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su stoga policajci protiv ovog lica Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 23 st. 1 t. 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", piše u saopštenju.

Bonus video: