Specijalno tužilaštvo češlja ugovore "Budvanske rivijere" stare 10 godina

Prema saznanjima "Vijesti", tužioci su tražili dokumentaciju jer provjeravaju da li se novac iz Rivijere, preko zajedničkih poslova i projekata, prelivao na račune uhapšenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i sa njim povezanih osoba
214 pregleda 12 komentar(a)
Budvanska rivijera (novina)
Budvanska rivijera (novina)
Ažurirano: 25.02.2016. 11:09h

Specijalno tužilaštvo tražilo je od Hotelske grupe Budvanska rivijera (HGBR) kompletnu dokumentaciju o poslovanju te kompanije za proteklih deset godina. To je "Vijestima" saopštio pouzdan izvor, blizak istrazi.

Istraga o poslovanju HGBR navodno je najznačajnija koju je Specijalno tužilaštvo pokrenulo od sredine prošle godine, jer šteta navodno prelazi sto miliona eura.

Prema saznanjima "Vijesti", tužioci su tražili dokumentaciju jer provjeravaju da li se novac iz Rivijere, preko zajedničkih poslova i projekata, prelivao na račune uhapšenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i sa njim povezanih osoba.

Marović je deceniju bio na čelu Upravnog odbora tog preduzeća.

"Tužitelji provjeravaju sve ugovore koji se tiču investicija u posljednjih 10 godina, poslovanje hotela, renoviranje objekata, zajedničku gradnju sa kompanijom privatnika MF invest i Franeta gradnja", rekao je sagovornik "Vijesti".

Drugi izvor iz HGBR saopštio je da su im inspektori u utorak tražili dokumentaciju o izgradnji zgrade u Budvi, koju su takođe gradili sa kompanijom u vlasništvu Svetozarevog sina Miloša Marovića i njegovog prijatelja Petra Franete.

Dokumentacija o zajedničkim poslovima i vezama HGBR sa pet građevinskih kompanije, prethodno je tražena i od Opštine Budva. Imena tih kompanija pojavljuju se u brojnim milionskim zajedničkim poslovima Opštine i HGBR, a svih pet preduzeća povezana su sa mlađim Marovićem.

Iz Specijalnog tužilaštva "Vijestima" je nedavno odgovoreno da je predmet "Budvanska rivijera" u fazi izviđaja.

Izvor iz istrage tvrdi da je većina poslova koje tužilaštvo češlja sklopljena dok je direktor HGBR bio Vule Tomašević, jedan od dugogodišnjih bliskih saradnika Marovića.

Tužioce je u najveću državnu hotelsku kompaniju u Crnoj Gori odveo krak jedne od istraga o milionskim poslovima štetnim za budvansku kasu.

Istragom o poslovanju HGBR tužioci pokušavaju da dođu do čvrstih dokaza koji bi potkrijepili izjave svjedoka saradnika u nekoliko budvanskih predmeta - da je Svetozar Marović vukao konce u svim nezakonitim poslovima u Budvi.

Bonus video: