Inspektor: Feraris se plašio da će ga ubiti u zatvoru

“Ne sjećam se da li je Feraris rekao da je liječeni narkoman. Predočeno mu je da ima pravo na prevodioca i branioca. Nismo imali obavezu da mu obezbijedimo branioca i tumača jer nije zahtijevao. Uostalom, ovaj zapisnik o prikupljanju obavještenja od građana nema dokaznu vrijednost”, kazao je svjedok
189 pregleda 13 komentar(a)
Majkl Gregori Feraris, Foto: Twitter
Majkl Gregori Feraris, Foto: Twitter
Ažurirano: 24.02.2016. 15:36h

Majkl Gregori Feraris mnogo se plašio za svoju bezbjednost, jer je mislio da će biti ubijen.

To je juče rekao policijski inspektor iz Kotora Bojan D. Lalatović, svjedočeći u nastavku suđenja Južnoafrikancu, Ferarisu i Podgoričaninu Aleksandru Markoviću, optuženima za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala izvršenje najtežih krivičnih djela.

Feraris je ranije rekao da je izjavu o planiranju ubistva Gorana Đuričkovića i ostalih zločina dao pod pritiskom policajaca, koji su mu navodno poručivali da neće živ napustiti Crnu Goru ukoliko ne potpiše već pripremljeni tekst.

“Gregori Feraris je u suštini sam davao iskaz, a ja sam postavljao pitanja. Bukvalno je sam pričao detalje. Bio je vidno uplašen kada je vidio da ide u pritvor. Mnogo se plašio za svoju bezbjednost jer je mislio da će biti ubijen“, rekao je Lalatović u podgorčkom Višem sudu.

Lalatović je pred sutkinjom Suzanom Mugošom pričao o načinu kako je sa kolegom Danilom Ćirovićem prikupljao obavještenja od Ferarisa kao građanina, a ne šta im je rekao. Upozoren je da to i ne smije po zakonu da govori u sudu.

Inspektor je objasnio da je Feraris uhapšen zbog falsifikovanja isprava, odnosno tablica na vozilu i da mu je sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio pritvor.

“Ne sjećam se da li je Feraris rekao da je liječeni narkoman. Predočeno mu je da ima pravo na prevodioca i branioca. Nismo imali obavezu da mu obezbijedimo branioca i tumača jer nije zahtijevao. Uostalom, ovaj zapisnik o prikupljanju obavještenja od građana nema dokaznu vrijednost”, kazao je svjedok.

Advokat Borivoje Borović konstatovao je da lalatović u istrazi nije rekao da se Feraris plašio da će biti ubijen.

„Ne znam zašto ovo nisam rekao kod tužioca. Ne sjećam se da li sam to i rekao. Feraris je odlično razumio kolegu Ćirovića i nije htio da čeka prevodioca, jer je odmah htio da priča. Ovo je bilo hitno, jer je rekao da će biti ubijen ako ode u zatvor. Tužilac Suzana Milić je mom šefu Kontiću rekla da je Feraris ponovio priču koju je dao nama i da ima elemenata za podnošenje krivične prijave”, izjavio je Lalatović.

Branilac okrivljenog Markovića, advokat Dražen Medojević, citirao je njegovu izjavu iz istrage kod specijalnog tužioca, u kojoj je naveo da je Feraris bio potpuno opušten kada je počeo da priča.

Sud je zabranio svjedoku da odgovori na pitanje okrivljenog Markovića - da li mu je u policiji rekao: “Sada je lovac postao lovina”.

Bonus video: