Božidar Ćuk počeo žetvu trofeja sa Olimpijakosom

0 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 23.02.2016. 22:46h

U drugoj sezoni u Grčkoj, Božidar Ćuk se domogao prvog trofeja u “zemlji Helena”, i to sa ekipom koja je u svojoj istoriji navikla na uspjehe, iako je prošle sezone ostala bez titule i nacionalnog Kupa.

Primač servisa naše odbojkaške reprezentacije je minulog vikenda sa Olimpijakosom odbranio trofej u Liga kupu Grčke, pobjedom u finalu protiv šampiona PAOK-a sa 3:2. Interesantno, Ćuk je prošle godine izgubio finale protiv Olimpijakosa, u dresu Etnikosa, a tim iz Atine je slavio u finalu ovogodišnjieg Liga kupa iako je u sjajnom finalu gubio 2:0 u setovima…

"Utisci su fantastični, jer se ovakvo finale i takav preokret dešava jednom u životu. I poslije 2:0 za PAOK svi smo vjerovali da možemo do preokreta, bilo nam je jasno da u prva dva seta nismo bili na maksimumu i da možemo dosta bolje. Iako nam se na početku utakmice desio peh i povreda primaca servisa Ogurčaka, vratili smo se u igru i izjednačili na 2:2", kaže Ćuk za “Vijesti”.

Prava drama je uslijedila u petom sertu, u kojem je PAOK imao četiri meč lopte na 14:10, ali je uspijedio novi preokreta Olimpijakos za 17:15.

"Mislim da su u petom setu na 14:10 svi van terena izgubili nadu, ali mi na terenu se nismo predavali i uspjeli smo da dođemo do velikog preokreta. Osjećaj je bio nevjerovatan, bilo je suza na obje strane", dodaje Ćuk.

Prvi trofej je uknjižen, ali za Olimpijakos su važnija dva naredna. Atinjani su prvi u prvenstvu nakon 17 kola, dok ih danas u četvrtfinalu Kupa Grčke očekuje duel za plasman na fajnl-for, protiv Lamije.

"Ostaje nam da pokušamo da povratimo preostala dva pehara koja su izgubljena prošle sezone. Sigurno neće biti lako, ali mislim da imamo solidne šanse. Trenutno smo lideri u prvenstvu, imamo šest bodova više od drugoplasirane Kifisije i mislim da ćemo plej-of dočekati kao prvi. Olijmpijakos je veliki klub, tako da su i očekivanja najveća", ističe Božo, i naglašava da će se status igrača za narednu sezonu znati nakon bilansa tekuće sezone.

"Od prošlogodišnje ekipe je ostao samo jedan igrač, tako da mnogo stvari zavisi od toga dali ćemo da uzmemo drugi kup i prvenstvo".

Kako kaže, zadovoljan je i ličnim učinkom u ovoj sezoni.

"Bilo je dosta oscilacija u igri, jer je sezona duga. Bukvalno cijelu sezonu igramo u ritmu srijeda - subota, dosta je naporno", zaključio je Božidar Ćuk, koji je u kontaktu i sa našim reprezentativcima iz Orestijade, Markom Vukašinovićem i Blažom Milićem, za koje kaže da su “imali su dosta dobrih utakmica ove sezone”.

Bonus video: