Kalač direktno pogođen hicem

Mirsad, Jasmin, Anes, Elmin, Sevad, Adis i Elvis Muratović optuženi su da su počinili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu. Adis, za kojeg se sumnja da je pucao u Kalača, još je u bjekstvu
308 pregleda 3 komentar(a)
Anes Kalač, Foto: Facebook
Anes Kalač, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.02.2016. 08:36h

Rožajac Anes Kalač (27) ubijen je 27. jula 2014. godine direktnim projektilom, a ne rikošetom. To je juče u nastavku suđenja sedmorici Muratovića kazao vještak sudske medicine dr Nemanja Radojević.

“Ovaj projektil izazvao je povredu ustrelinu, koja je osobito teška tjelesna povreda, opasna po život. Neposredna opasnost po život otklonjena je blagovremenom hiruškom intervencijom u beranskoj bolnici”, kazao je vještak.

Mirsad, Jasmin, Anes, Elmin, Sevad, Adis i Elvis Muratović optuženi su da su počinili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Adis, za kojeg se sumnja da je pucao u Kalača, još je u bjekstvu.

Radojević je rekao da se ne može izjasniti o promjeru rane kod Kalača, jer je ona hiruški obrađena.

Međutim, pojasnio je da je smrt kod Rožajca nastala usljed iskrvarenja iz hiruški obrađenog tankog crijeva.

Odbrana Muratovića istakla je da je nalaz nepotpun, dodajući da vještak nije imao uvid u medicinsku dokumentaciju iz beranske bolnice.

U sudnici bjelopoljskog Višeg suda svjedok, oštećeni Jasmim Džudžević, juče je ispričao da je vidio pokojnog Kalača kako sa još četvoricom muškaraca izlazi iz automobila kad je zapucalo.

Ispričao je da je Kalač tada rekao: “Šta pucate po djeci”, a zatim se obratio Šabanu Tarhanišu riječima: “Brate Šabane, ubiše me”.

Suđenje se nastavlja 28. marta.

Bonus video: