Nikšić: Htjeli da odnesu sef jer nijesu mogli da ga obiju

Goran Nikitović (28) i D.P. (17) su rano jutros kako se sumnja pokušali da opljačkaju supermarket "Roda" koji se nalazi u nikšićkom prigradskom naselju Kličevo, u Ulici "13. jul"
268 pregleda 15 komentar(a)
Roda market Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Roda market Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.02.2016. 18:36h

Nikšićani Goran Nikitović (28) i D.P. (17) uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Njih dvojica su rano jutros oko 2,40 časova pokušali da opljačkaju supermarket "Roda" koji se nalazi u nikšićkom prigradskom naselju Kličevo, u Ulici "13 .jul".

Kako je "Vijestima" nezvanično rečeno iz policije Nikitović i D.P. su macom obili metalna magacinska vrata koja se nalaze sa zadnje strane objekta, ušli unutra i uputili se pravo do kancelarije u kojoj se nalazio sef sa novcem, prethodno preslažući gajbe sa pićem na koje su naišli.

Macom su obili i kancelarijska vrata i pokušali da obiju sef u kome se nalazilo 6.000 eura. Kako im to nije pošlo za rukom uzeli su sef i krenuli ka izlazu gdje su ih dočekali policajci i uhapsili.

Naime, pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti u okviru redovnih planskih aktivnosti na suzbijanju krađa tokom večernjih časova obilaze veće trgovinske radnje i druge objekte, tako da su se našli ispred "Rodinog" supermarketa u trenutku kada su lopovi izlazili iz njega.

Nikitović i njegov maloljetni saučesnik privedeni su zamjeniku osnovnog državnog tužioca koji je djelo kvalifikovao kao teška krađa.

Bonus video: